Voetballers komend seizoen minder snel geschorst

De KNVB heeft het schorsingssysteem voor komend seizoen aangepast en een beetje verlicht. Na de vele klachten wordt vanaf september iets soepeler omgegaan met de gele kaarten.

De afgelopen jaren kreeg iedereen al na zijn vierde gele kaart een schorsing en elke daaropvolgende boeking betekende telkens een extra wedstrijd toekijken vanaf de kant. Komend seizoen is de eerste uitsluiting pas na de vijfde gele kaart. Daarna volgen pas bij de zevende en negende gele kaart weer een schorsing.

Ook voor de districtsbeker en de nacompetitie zijn afzonderlijke systemen gekomen. In de beker krijg je na de tweede en vierde gele kaart één wedstrijd schorsing en bovendien wordt het bekertoernooi los gezien van de competitie. Alleen direct rood telt wel mee als schorsing voor in de competitie. In de nacompetitie geldt dezelfde strafmaat als in de beker.

Deze invoering geldt voor de Hoofd- tot en met vijfde klasse. Het is nog niet bekend of het kaartensysteem in de Tweede en Derde Divisie wordt aangepast. Ook daar was veel ophef over omdat spelers van beloftenteams ondanks een rode kaart gewoon in actie konden komen voor het eerste elftal.

Kijk hier voor het nieuwe Handboek Competitiezaken van de KNVB.

Foto boven: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)