Volendam maakt einde aan ongeslagen reeks FC Aalsmeer

FC Aalsmeer is de koppositie in de zaterdag eerste klasse A kwijt. De ploeg van Cor van Garderen leed op eigen veld de eerste nederlaag van het seizoen. Het RKAV Volendam van Sander Middelbeek (ex-JOS) was met 1-3 te sterk.

Na zeven minuten keken de Aalsmeerders al tegen een 0-1 achterstand aan. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde Nick Tol de bal de verre hoek in. Een paar minuten later werd een doelpunt van Niels Springer afgekeurd wegens buitenspel, waarmee de thuisploeg erger bleef bespaard. Pas daarna kregen zij een mogelijkheid. Doelman Sander Brinken pakte een afstandsschot van Epi Kraemer en in de rebound schoot Wouter Winters over.

Volendam stond goed gepositioneerd en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Zo schoot Springer rakelings naast en eindigde een kopbal van Niels Joren net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust kwam FC Aalsmeer alsnog op gelijke hoogte. Na een lange rush van Daan van Huffel leek Berry Kramer de bal te verspelen, maar in de kluts belandde deze voor de voeten bij Michal Kocon. Hij tikte de 1-1 binnen.

Na de rust kreeg Kramer de kans op de 2-1, alleen kopte hij naast. Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Vanuit een hoekschop maakte Tol met een kopbal zijn tweede van de middag: 1-2. Niet lang daarna breidde Volendam deze voorsprong uit. Van Huffel speelde de bal te kort terug op doelman Nick van der Wiel, waarvan invaller Patrick Bond optimaal van profiteerde. Verder dan een goede kans op de aansluitingstreffer – Van Huffel schoot van dichtbij naast – kwamen de Aalsmeerders niet.

“Volendam heeft zich ingegraven en op persoonlijke fouten verliezen wij de wedstrijd”, oordeelde Van Garderen over de onnodige nederlaag, de eerste van het seizoen. “Van die fouten moet mijn ploeg gaan leren want dat is gewoon niet goed. Het verschil was dat Volendam de kansen wel afmaakt en wij niet.” De Aalsmeerders moeten de koppositie nu weer afstaan aan Sportlust’46 en ARC. De achterstand bedraagt twee punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag Roy Baltus
Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)