Volewijckers-aanjager Andries Jonker: “We kunnen de boel tot leven gaan brengen”

Andries Jonker krijgt steeds meer zijn De Volewijckers terug. Maandagavond stemden de leden van DVC Buiksloot voor zijn plan om de fusieclub verder te laten gaan als De Volewijckers. Met de aangekondigde naamswijziging is ook stap twee van zijn plan voltooid.

Terwijl enkele leden hem feliciteerden met deze overwinning, was Jonker zelf niet aan het juichen. Volgens hem is dit slechts een tweede stap – na het neerzetten van een Zaterdag 1 – in de goede richting. Wel een cruciale. “Nu kunnen we gaan bouwen aan een hele goede club. We kunnen de boel tot leven gaan brengen. Dat is een goed gevoel. Maar ik heb geen gevoel van blijdschap. Daarvoor spijt het mij ook teveel voor de DWV’ers.”

Jonker wilde De Volewijckers weer tot leven kussen omdat die club volgens hem meer teweeg brengt dan het huidige Buiksloot. Bovendien had de fusieclub naar zijn idee een slechte naam en leek de fusie met DWV te zijn mislukt vanwege een teruglopend ledenaantal en het ontbreken van sportieve successen. Dat moet nu allemaal anders. “Stap drie wordt de fundamenten leggen voor volgend seizoen, zodat we op 1 juli goed voorbereid zijn.”

Zijn plannen ontvouwen zich steeds meer. Zo verzekerde Jonker tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering de toezegging te hebben van meerdere potentiële sponsoren en heeft de voormalig trainer van VfL Wolfsburg een klein groepje om zich heen verzameld om een duidelijke kader samen te stellen. “Er is nog heel veel te winnen. Van daaruit kunnen we gaan groeien.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)