Home / Algemeen / Volewijckers-icoon Henk Looijen (78) overleden
Foto collecte Rien Sieben archief Historisch Centrum Amsterdam-Noord | Jan Kirsten, Henk Looijen en Sjaak de Vries

Volewijckers-icoon Henk Looijen (78) overleden

Afgelopen zaterdag is op 78-jarige leeftijd Henk Looijen overleden. Looijen maakte deel uit van de beroemde Mosveld Babies van Volewijckers en was tot de jaren negentig verbonden aan de club. Looijen had last van hartfalen en woonde al jaren in verzorgingshuis De Die in Amsterdam-Noord.

De linkermiddenvelder maakte in de jaren vijftig deel uit van de beroemde Mosveld Babies. Na zijn actieve carrière was hij ondermeer bestuurslid technische zaken en speelde hij in de veteranen van de club. Van 1989 tot 1991 was hij trainer van De Volewijckers.

Foto collectie Henk Wilkens | Henk Looijen (achterste rij, tweede van rechts) met Volewijckers in 1959

Looijen was de grote animator voor het bouwen van de overdekte tribune (in 1994) die nu nog steeds op het complex van DVC Buiksloot staat. Looijen legde de eerste tegel.De laatste jaren was hij wegens gezondheidsproblemen steeds minder aanwezig bij wedstrijden van het eerste elftal en de veteranen.

Henk Looijen zal morgen (donderdag) om 09:30 uur worden gecremeerd op de Nieuwe Noorder (voorheen Noorderbegraafplaats) aan de Buikslotermeerdijk 83.

Foto boven collectie Rien Sieben (archief Historisch Centrum Amsterdam-Noord) | Henk Looijen (m) met naast zich Jan Kirtsen (l) en Sjaak de Vries in 1962

 

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend