Voor Buiksloot lijkt degradatie onafwendbaar na nederlaag tegen NVC

In de zondag tweede klasse B moet de gifbeker voor hekkensluiter Buiksloot helemaal leeg. Ook tegen NVC  leed de ploeg van Brian Tevreden een nederlaag . NVC, het team uit Naarden, zegevierde in Amsterdam Noord met  4-1.
Toch zag dat er in de eerste helft niet naar uit. Buiksloot schiet sterk uit de startblokken en komt in de vijfde minuut op voorsprong als Regillio Kranenburg een afgeslagen bal op de slof neemt en doordat de bal door een NVC verdediger werd getoucheerd  is doelman Gijs Roelofsen kansloos. Meteen daarna tikt NVC tweemaal aan het venster, eerst met een knal van Gilliam Hund dat door Buiksloot doelman Lloyd Dielingen met de vuisten over de lat wordt gestompt. Even later gaat NVC-er  Nino Walda alleen op Dielingen af maar valt over de doelman heen en scheidsrechter Jensch ziet daar een ‘ schwalbe ‘ in en tevens voor Walda een gele kaart.
IMG_2243
Daarna neemt Buiksloot het commando weer over en kan gewoon naar 3-0 uitlopen als Kranenburg twee geweldige kansen onbenut laat, alleen voor doelman Roelofsen faalt de buitenspeler. Zodoende breekt de rust met maar een bescheiden 1-0 voorsprong en niet met comfortabele 3-0 voor Buiksloot.
Deze gemiste kansen gaan in de tweede helft het team van trainer Brian Tevreden opbreken. Want in het tweede bedrijf tapt NVC uit een ander vaatje. Als een komeet vliegt het team van trainer Joeri van Gelder over het veld. Buiksloot werd op eigen helft vast gezet en komt niet meer aan het acceptabele spel uit de eerste helft! Eerst is er een waarschuwing met een schot van Jerry Osei op de paal, en daarna haalt Dielingen nog een kopbal uit de bovenhoek. De gelijkmaker hangt in de lucht maar de manier waarop is voor Buiksloot zeer zuur. Uit een hoekschop geeft Jensch opeens een discutabele strafschop aan NVC, wat de man heeft gezien is voor iedereen langs de kant niet duidelijk, we houden het maar op duwen (?). Ferry de Smalen heeft er maling aan en schop ‘ het leder ‘ tegen de touwen (1-1).
IMG_2247
NVC is de bovenliggende partij en komt in de 65ste minuut via Mittchel Kogeldans op 1-2 als de verdediger een verschrikkelijke afstandskogel loslaat die gedragen door de storm over Dielingen in de bovenhoek slaat. Buiksloot zoekt ruimte via uitvallen, maar NVC gooit even later de partij op slot als spits Jermain Heldoorn een voorzet van rechts schitterend inkopt. Het is daarna in de stromende regen wachten op het verlossende eindsignaal van de ‘ ref ‘ maar ex Buiksloot speler Roberto ” The Hitman ” de Randami gooit nog wat zout in de wonden van zijn oude club als hij vlak voor tijd na een scrimmage de 4-1 op het scorebord zet. Al met al weer een vervelend resultaat voor Buiksloot en we moeten eind maart tot de conclusie komen dat het team gewoon kwaliteit te kort komt op dit niveau en dat de tweede klasse te hoog is gegrepen voor de mannen van Brian Tevreden.