Home / Algemeen / Voor Dick Doornebosch zit het er na 34 jaar op bij de KNVB

Voor Dick Doornebosch zit het er na 34 jaar op bij de KNVB

Hoofd wedstrijdzaken Dick Doornebosch (62) zal vanmiddag (vrijdag) officieel afscheid nemen van de KNVB. Na 34 jaar neemt de competitieleider afscheid van het amateurvoetbal. Een loopbaan waarin hij honderdduizenden wedstrijden heeft gepland.

Donderdag was zijn laatste werkdag. Zijn kamer was versierd en met een goed gevoel liep hij na 34 jaar de deur uit op Sportpark Riekerhaven.: “ Ik was vroeg wakker vanmorgen. Niet omdat het de eerste dag was dat ik niet naar kantoor hoefde, maar omdat mijn kleindochter bij me sliep”, zegt Doornebosch lachend. Vanmiddag zal zijn afscheid pas echt tot hem doordringen als er bij zijn geliefde Olympia in Haarlem een receptie op het programma staat. Doornebosch: “Het moet allemaal nog een beetje tot me doordingen dat het nu over is. Vanmiddag zal dat wel komen als er veel relaties collega’s komen. Ik zal me voorbereiden op veel handen schudden.”

Doornebosch begon in augustus 1979 als competitieleider bij de Haarlemse Voetbalbond. Na het opheffen van de bonden en de fusie tot het district in 1996 werd Doornebosch hoofd wedstrijdzaken. Dat betekende dat hij verantwoordelijk was voor het veldvoetbal, scheidsrechters, zaalvoetbal en tuchtzaken. Sinds anderhalf jaar, na de reorganisatie, is hij medewerker organisatie competitie.

BekerlotingWestI

Het hoogtepunt voor Doornebosch is toch wel de hervorming van het bekertoernooi. “ Dat is toch wel een beetje mijn kindje geworden. Ik ben met het idee van de poule indeling gekomen. We hebben onderscheid gemaakt in niveau zodat er voor iedereen goede wedstrijden uitkwamen. En het bekertoernooi is er nu voor iedereen. Ook voor de reserveteams is er nu een toernooi. De groei in het aantal teams is enorm.”

Ook het initiatief om het 35+ 7 tegen 7 voetbal te introduceren kwam uit de koker van Doornebosch. Eveneens een zeer geslaagd project. Doornebosch: “ Het is afgelopen. Het zit er op. Ik ga hier met een goed gevoel weg. Gelukkig is mijn functie in goede handen bij Remko Hoek. Ik ga lekker genieten en blijf natuurlijk bij het voetbal betrokken als bestuurslid verhuur en evenementen bij Olympia in Haarlem.”