Home / Algemeen / Voor Landvreugd en Barnet dreigt degradatie
Afgelopen dinsdag verloor Barnet met 3-2 van Torquay United

Voor Landvreugd en Barnet dreigt degradatie

Uli Landvreugd maakte aan het begin van dit seizoen de overstap van Blauw Wit Amsterdam naar de Engelse League Two club Barnet FC om assistent te worden van Edgar Davids. Zaterdag speelt Barnet haar laatste thuiswedstrijd. Degradatie naar de amateurs dreigt voor Landvreugd en Davids. Het zal in ieder geval een historische wedstrijd worden want het is de laatste wedstrijd in het huidige stadion. Het Amsterdamsche Voetbal is er bij.

League Two, het is de kelder van het Engelse betaalde voetbal. In een buitenwijk van Londen ligt het Underhill Stadium, dat plaats biedt aan 5568 toeschouwers, de thuishaven van Barnet FC. Een club die gecoacht wordt door twee Amsterdammers, de twee jeugdvrienden Edgar Davids en Uli Landvreugd. Bij hun aanstelling op 12 oktober van het vorig jaar stond de club al op een straatlengte achterstand. Met nog twee wedstrijden te gaan dreigt degradatie naar de amateurs. De achterstand op een veilige plaats bedraagt slechts een punt. Vier ploegen staan net boven Barnet. Het verlies afgelopen dinsdag tegen directe concurrent Torquay United (3-2) kwam hard aan.

Afgelopen dinsdag verloor Barnet met 3-2 van Torquay United
Afgelopen dinsdag verloor Barnet met 3-2 van Torquay United

Het ziet er naar uit dat het stadion sinds lange tijd weer eens uitverkocht zal zijn. Er zijn nog minder dan 400 kaarten beschikbaar. De club roept via haar website zelfs supporters op om als ze niet komen hun seizoenkaart in te leveren voor tien pond zodat andere de kans krijgen om de wedstrijd te zien. Na 106 jaar zal Barnet het Underhill Stadion verlaten. De club roept dan ook alle fans op om te komen en heeft een grootse BBQ georganiseerd voor aanvang van de wedstrijd. Het stadion zal al vier voor de wedstrijd open zijn.

Landvreugd: “Als we zaterdag winnen dan ga ik er van uit dat we het redden. Het wordt in alle opzichten een speciale dag.” Edgar Davids: ” Ik denk dat we twee keer moeten winnen om ons te handhaven maar om eerlijk te zijn is het al een wonder dat we nog meedoen om lijfsbehoud want we zijn van heel ver moeten komen. De fans zullen onze moeten steunen met een uitverkocht stadion en kan er nog iets heel moois gebeuren.”

Het Amsterdamsche Voetbal zal komend weekend de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Wycombe Wanderers bijwonen. In de loop van volgende week blikken we terug op de belevenis van Barnet en Uli Landvreugd in het bijzonder.

In 2010, 2011 en 2012 zat Barnet in dezelfde situatie. Steeds 0p de laatste dag wist “The Bees” zich veilig te spelen. De BBC volgde Barnet die dag en maakte een mooie reportage. Bekijk de reportage via onderstaande links (vanaf 54 seconden).