Home / Algemeen / Voor Mike Oudshoorn (Kadoelen) komt winterstop twee weken te laat

Voor Mike Oudshoorn (Kadoelen) komt winterstop twee weken te laat

Zaterdag derdeklasser Kadoelen zit niet bepaald in de beste fase van de competitie. De klad zit er in bij de ploeg van Jordi van Beek. Van de laatste vier wedstrijden gingen er drie verloren, waarvan de laatste een 5-1 nederlaag tegen laagvlieger DZS was. Doelman Mike Oudshoorn speelde die wedstrijd niet. Hij raakte in de wedstrijd tegen Reiger Boys geblesseerd.

De doelman scheurde op een onschuldig moment een spiertje in zijn lies. “Het was op een hele rare manier, gewoon bij het wegschieten van een bal. Ik heb de wedstrijd wel uitgespeeld. Maar achteraf bleek het toch wat ernstiger”, zegt Oudshoorn. Hij is vier tot zes weken uitgeschakeld en wordt momenteel vervangen door Sinan Sari. “Wat dat betreft komt de winterstop net twee weken te laat, maar het had natuurlijk ook slechter gekund. Ik ga er wel vanuit dat ik na de winterstop weer terug ben. Gelukkig leveren we met Sinan heel weinig kwaliteit in. Hij doet het prima. We mogen zeker niet klagen.”

20161029_kadoelen_monnickendam_john_beckman_5_037

Voor de dip van Kadoelen heeft de doelman geen verklaring. “We begonnen goed. Vanaf de voorbereiding tot en met begin oktober hebben we in oefenwedstrijden, beker en competitie geen punt verloren. Op een gegeven moment ging het mis. Ik durf geen uitspraken te doen hoe dat kan. We hebben wel wat blessures, maar ik vind dat we zowel kwalitatief als kwantitatief een goede selectie hebben. Dus in principe kunnen we blessures goed opvangen en mag dat geen excuus zijn.”

Kadoelen is gezakt naar de zesde plaats, dertien punten achter koploper Castricum. Oudshoorn hoopt dat de winterstop voor de ommekeer kan zorgen voor zijn ploeg. “Misschien komt de winterstop wel op een goed moment. Hopelijk kunnen we de koppen bij elkaar steken. We moeten geen doelen meer uitspreken, laat staan dat we over een kampioenschap moeten praten. Het is zaak dat we gewoon elke wedstrijd als een finale zien.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: John Beckman