RODA - BFC

VOORBEREIDING: RODA’23, SCPB’22 en SDZ in actie op mini-toernooi

Dat voetbal ook enorm in de regio leeft moge duidelijk zijn. Gastheer SCPB’22 organiseerde in Badhoevedorp zodoende een mini-toernooi voor eerste elftallen. Een sterk deelnemersveld moest kwaliteit garanderen.

BFC uit Bussum promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste klasse, door kampioen te worden in de zaterdag tweede klasse. Dit seizoen zal de Gooise ploeg onder andere DVVA en FC Aalsmeer ontmoeten. RODA’23 greep vorig seizoen naast alle prijzen in zondag 2b en hoopt dit seizoen hogere ogen te gooien.

RODA’23 wist het sterke BFC één keer te verslaan

SCPB’22 werd, net als BFC, kampioen. De club nam afscheid van de zaterdagtak en verhuisde de zondagselectie naar de zaterdag. Ook de technische staf veranderde. En passant kan het uitzien naar een sterke Noord-Hollandse poule waar het AGB, De Dijk, Hoofddorp, IVV, ZOB en Fortuna W. zal tegenkomen.

Doelpunt (1-0) tegen SDZ voor SCPB werd op gebruikelijke wijze gevierd.

Bij SDZ was men niet rouwig om de degradatie naar de tweede klasse. Dat op zich al deed even de wenkbrauwen fronsen. De metamorfose in de selectie en staf, met Mark Steur aan het roer, is echter van grote omvang en op het eerste oog is SDZ er niet sterker van geworden. Met FC Abcoude, DCG, DSOV, De Meer, RODA’23, ZSGOWMS en Sporting Martinus kan men de borst natmaken op de Transformatorweg.

Coach Steur van SDZ is vooralsnog niet te benijden

BFC uit Bussum won het mini-toernooi door in de finale van RODA uit Bovenkerk te winnen. Het organiserende SCPB won op een bijveld de strijd om plaats drie. SDZ uit Amsterdam-Noord werd roemloos vierde. De zwart-witten verloren alle duels en de voortekenen bij de Amsterdammers zijn niet zo gunstig.

Coach Tofeek ziet veel goede dingen bij zijn RODA. ,,Aankomende donderdag spelen we tegen Hillegom. Een interessant duel om te zien hoe ver we dan zijn.”

Donderdagavond jongstleden stonden SCPB en RODA tegenover elkaar. Gebroederlijk werden de doelpunten (twee om twee) en dus ook de punten verdeeld. SDZ ging in zijn eerste wedstrijd flink kopje onder tegen BFC. Het werd 0-3. Ook RODA bond SDZ later op de avond aan de zegekar: 1-4. Thuisploeg SCPB moest tegen BFC nipt zijn meerdere erkennen: 1-2.

Door twee overwinningen op donderdagavond wist BFC zich al te plaatsen voor de finale op zaterdagmiddag. De laatste poule wedstrijd van BFC tegen RODA deed er eigenlijk niet meer echt toe. RODA kon echter nog een finaleplek bemachtigen door een goed resultaat neer te zetten en trad niet alleen op sterkte aan, maar gaf ook flink gas. En met resultaat: RODA won verdiend met 1-0, daardoor deed de uitslag bij SCPB-SDZ (1-0) er voor de eindstand niet meer toe. SCPB was veel sterker tegen een matig spelend SDZ en de 1-0 einduitslag was slechts een magere afspiegeling van de werkelijke verhouding in het veld. Wel was het winnende SCPB-doelpunt van Diede Mentink van ongekende schoonheid.

Opnieuw stonden dus alle kemphanen tegenover elkaar, nu in de eindstrijd. Het enige wat veranderde waren de opstellingen én er werd van speelveld gewisseld. In de strijd om plaats drie was SCPB, zoals verwacht mocht worden, sterker dan SDZ (2-4), een SDZ dat wederom onsamenhangend oogde. SDZ kan op eigen helft soms nog wel aardig de bal rondspelen om mogelijkheden naar voren te creëren, maar met weinig opties in aanvallende zin wordt het al snel voorspelbaar en is de ploeg te weinig creatief.

Ook de volgende generatie voetballers waren aandachtig toeschouwer

Patrick van Leeuwen, de nieuwe coach bij SCPB, oogde ontspannen na afloop maar had ook wat zorgen. ,,We kunnen de komende periode niet beschikken over ons verdedigende centrale duo (Dominique Sweers en Mike Ruijter, red.) en ook de speler van het jaar Dennis Dinkgreve is nog niet beschikbaar. Ik mis nog aardig wat spelers. Gelukkig kunnen andere jongens zich nu laten zien.”

Patrick van Leeuwen observeert zijn nieuwe ploeg met interesse

Opvallende verschijning bij SCPB was Daley Venghaus, die in de zomer overkwam van DWS. Een speler met veel loopvermogen en goed inzicht. ,,Het bevalt me goed, ik heb er zin”, reageert Venghaus. ,,Ik voel gelijk dat het een stapje hoger is. En dat ligt me wel. Tot nu toe ben ik zeer tevreden en blij dat ik de overstap heb gemaakt, ondanks dat het pas twee wedstrijden zijn. Ik ga hier voor de middenveld positie, ik loop makkelijk gaten dicht en het lukt me om de bal in de ploeg houden. Dat was wel aardig te zien, dacht ik.” Dave Hertog (2), Jens Bakker en O23-speler Kasper ter Aar waren tegen SDZ de scherpschutters. Voor SDZ wist Jereno Blankendal, vorig seizoen nog bij de O23, twee maal doel te treffen.

Daley Venghaus

In de echte finale was BFC vooral in de begin fase veel sterker dan opponent RODA. Het kreeg een handvol opgelegd kansen. Een speler om nauwlettend te volgen is Jostein Ohm. De topscorer van de ‘Azzurri’ uit Bussum legt ze vrij eenvoudig binnen. RODA had nog Bussumse hulp nodig om een doelpunt te maken uit een vrije trap. Eindstand: 2-1.

  1. BFC
  2. RODA’23
  3. SCPB’22
  4. SDZ

Foto’s RODA’23- BFC en BFC – RODA’23: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)