Sjaak Tersteeg (l) en Martin Steenvoorden waren aandachtig toeschouwer

Voorbeschouwing DVVA – WV-HEDW: Ontmoeting tussen oude bekenden

In de zaterdag tweede klasse A staat dit weekend de ontmoeting tussen DVVA en WV-HEDW op het programma. In de eerdere ontmoeting dit seizoen was DVVA met 2-1 te sterk voor de huidige koploper van de competitie. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit met beide trainers.

“Ik verwacht een open wedstrijd met twee ploegen die vol voor de overwinning zullen strijden”, aldus Sjaak Tersteeg die al jaren de leiding heeft over het eerste elftal van DVVA. Ook zijn college-trainer Martin Steenvoorden verwacht een leuke wedstrijd: “Ik wil van mijn ploeg veel strijd zien. We zullen stevig de duels moeten ingaan om deze te winnen om er vervolgens vanuit onze eigen organisatie voetballend uit te komen.”

Hoewel WV-HEDW zes plekken boven DVVA op de ranglijst staat is het verschil tussen beide ploegen slechts drie punten. De verschillen in de competitie zijn dus klein. “Alles zit dichtbij elkaar. Dat maakt de competitie leuk. Iedereen kan van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen”, aldus Tersteeg.

Voordat Tersteeg aan zijn klus bij DVVA begon stond hij jarenlang bij WV-HEDW langs de lijn met Steenvoorden als assistent. Beide trainers kennen elkaar dus goed waardoor de wedstrijd van zaterdag een speciale ontmoeting word. Tersteeg: “WV-HEDW heeft voorin spelers met bovengemiddelde kwaliteiten. Dat zijn spelers die de wedstrijd in een actie kunnen beslissen.” Ook Steenvoorden heeft alleen maar lovende woorden over de ploeg van Tersteeg: “DVVA is een goede ploeg. Ze hebben de afgelopen tijd aardig wat punten gepakt en proberen aansluiting te zoeken in de top van de ranglijst. Ze hebben net als wij een sterke selectie met daarin veel spelers van een hoog niveau.”

Hoe de wedstrijd van komende zaterdag zal aflopen weet niemand. Wel hebben beide trainers hun strijdplan al klaar liggen. “We moeten gewoon ons spelletje blijven spelen en proberen vooruit druk te zetten. Of dat lukt hangt van de tegenstander af. We zullen de wedstrijd goed moeten lezen en onze kansen pakken als die er liggen”, aldus Tersteeg. Ook Steenvoorden wil zijn strijdplan niet aan passen aan de tegenstander. “Er zijn in het voetbal duizenden opties en mogelijkheden om een wedstrijd te winnen. Maar ik vind dat wij als ploeg van onze eigen kracht moeten uitgaan.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)