Voorbeschouwing Pancratius-Abcoude: “Opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd”

Hoeveel kan er veranderen in een half jaar. Vorig seizoen was het een degradatiewedstrijd, nu is Pancratius-Abcoude een topper tussen de nummers twee en drie in de zondag tweede klasse B. Pancratius-verdediger Menno Schelling en Abcoude-topschutter Martijn Groen blikken vooruit op onze Wedstrijd van de Week.

De resultaten van afgelopen seizoen voorspellen veel goeds voor de topper van zondag. Vorig seizoen won zowel Pancratius als Abcoude de thuiswedstrijd met 4-0. “Ik verwacht een zware wedstrijd”, zegt Menno Schelling, “Na onze overwinning hebben we een hele goede reeks neergezet. Abcoude zat toen in een mindere periode en zijn na de winterstop beter gaan voetballen. Ze hebben snelle buitenspelers en een grote sterke spits. Daar verloren we met 4-0, dus het zal opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd worden.”

Vorig seizoen scoorde Martijn Groen tegen Pancratius. Foto: Hans van Dijk
Vorig seizoen scoorde Martijn Groen tegen Pancratius. Foto: Hans van Dijk

Die spits waar Schelling het over heeft, is zijn directe tegenstander: Martijn Groen. De aanvaller vond al acht keer het net, iets waar zijn omgeving hem vaak over complimenteert. “Ik ben er niet zo mee bezig. Natuurlijk is het een mooi moyenne: één op één. Ik probeer gewoon op mijn manier belangrijk te zijn. Ik weet wat ik kan, dat ik altijd wel een doelpuntje mee kan pikken.”

FC Abcoude had vorig seizoen de nacompetitie nodig om zich veilig te spelen. Groen is niet verrast dat het nu zo goed gaat. “Ik weet wat wij kunnen. Dit is het normale Abcoude. Door vorig seizoen waren de verwachtingen minder, maar toen eindigden we niet op de plek waar we horen te staan. We presteerden ondermaats, veel dingen zaten tegen. Blessures, schorsingen, trainer er halverwege uit. Daarna hebben we een hele goede reeks neergezet, maar hadden we de pech dat de concurrentie dit ook deed. Gelukkig zijn we er gewoon in gebleven en de reeks hebben we dit seizoen doorgezet.”

Menno Schelling

Pancratius was afgelopen zondag dicht bij het winnen van de eerste periodetitel. Doordat SCH’44 uiteindelijk nog United/DAVO versloeg, ging de prijs naar Harmelen. Schelling: “Stiekem baal ik daar wel een beetje van. Dit is mijn zesde seizoen bij Pancratius (buiten een uitstapje naar EDO, red.) en ik heb hier nog nooit een periodetitel gewonnen. Met 1-3 bij DSOV wisten we dat onze winst binnen was. Ik probeerde nog contact te zoeken met de kant, maar dat lukte niet helemaal.”

Een uitgesproken favoriet voor zondag is er niet. Groen: “Al zal Pancratius gezien de stand (twee punten voorsprong, red.) en het thuisvoordeel licht favoriet zijn. Ook zij zitten vol zelfvertrouwen, dus het zal een hele open wedstrijd worden. Met koploper SCH’44 twee weken later zijn het voor ons twee mooie krachtmetingen.”

Een samenvatting van onze wedstrijd van de week is maandag op de site te zien.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!