Voorbeschouwing wedstrijd van de week: DVVA-OSV

Onze wedstrijd van de week vindt dit weekend plaats in de altijd boeiende zaterdag tweedeklasse A. Lijstaanvoerder DVVA ontvangt de goed begonnen promovendus OSV op sportpark Drieburg. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit met beide trainers.

Sjaak Tersteeg zag zijn DVVA vorige week zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen BOL in haar voordeel beslissen (0-1). DVVA staat nu vier punten los van de concurrentie. Tersteeg:”Dit was de eerste keer dat ik een uitwedstrijd tegen BOL heb gewonnen. We hebben het daar altijd moeilijk. Deze overwinning was wel dikverdiend en gezien de stand ook belangrijk. Maar we moeten wel beseffen dat we pas zes wedstrijden onderweg zijn.”

Aankomend weekend treft Sjaak Tersteeg dus het OSV van Kai Meeuwsse, de huidige nummer vier van de ranglijst. Tersteeg:”Van OSV weet ik dat ze een paar goede spelers erbij hebben gekregen en dat ze graag aanvallend voetbal spelen. Wij gaan uit van onze eigen kracht en dat is het collectief. Ik heb achttien spelers die ik allemaal ik kan passen zonder dat we er zwakker op worden. Wij gaan zaterdag vol voor de winst spelen.”

OSV en DVVA schieten beiden weinig op met een punt
De laatste ontmoeting tussen DVVA en OSV was in het seizoen 2012-2013, de wedstrijd eindigde in 1-1.

Kai Meeuwsse hoeft zijn spelers niet te motiveren voor het duel met de koploper. Meeuwsse:”Tegen Castricum miste ik de bezieling bij mijn spelers. We wonnen wel met 3-2 maar tevreden was ik allerminst. Op de training deze week vlogen de vonken er wel vanaf. Dus ik hoef me geen zorgen te maken over de scherpte voor aankomende zaterdag. De wedstrijd tegen DVVA is een mooie graadmeter.”

OSV werd vorig jaar kampioen in de derde klasse. De promovendus is tot nu toe een van de verrassingen in 2A. Meeuwsse:”Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan, maar ik vind wel dat we met deze ploeg in de middenmoot kunnen meedraaien. De jongens die ik vorig jaar had laten zien dat ze dit niveau aankunnen. En de ervaren nieuwelingen zijn erg belangrijk. Bas ter Haak zet bij ons de lijnen uit op het middenveld. Aankomende zaterdag gaan we ons wel aanpassen en de bus parkeren. DVVA mag het van ons gaan doen.”

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)