Voorbeschouwing Wedstrijd van de Week: Zeeburgia-FC Weesp

Dit weekend gaat Het Amsterdamsche Voetbal voor de Wedstrijd van de Week naar de topper in de tweede klasse B tussen Zeeburgia en Weesp. Het verschil tussen de twee ploegen is dit siezoen te verwaarlozen. Zeeburgia bezet de derde plek met één punt voorsprong op Weesp, dat knap vierde staat op vier punten van koploper DCG. Om in de race te blijven voor het kampioenschap is winst voor beide clubs een must.

Weesp is de afgelopen weken goed op dreef. Uit de laatste vier wedstrijden pakte de ploeg van trainer Mario Rijnsburger tien punten en ze staan daarmee bovenaan in de tweede periode. “We hebben aan het begin van het seizoen gezegd dat we in het linkerrijtje willen meedoen en daarbij ook een periodetitel willen pakken. De wedstrijd tegen Zeeburgia wordt dus heel belangrijk. Het zal bepalen of je nog volop meedoet of dat je even in de wacht wordt gezet,” zegt Rijnsburger.

Volgens de trainer van Weesp ligt de druk bij de tegenstander. “Zeeburgia wil snel mogelijk terugkeren naar de eerste klasse, dus ze moeten winnen. Maar wij gaan ook absoluut voor de winst zondag. We willen onze goede flow doorzetten en met een lekker gevoel de winterstop in gaan.”

Zondag won Weesp nog met speels gemak bij De Meteoor (0-4), onder aanvoering van superspits Jesse van Huisstede, die alle vier de doelpunten voor zijn rekening nam. Hij scoorde in twaalf wedstrijden achttien doelpunten en er moeten gekke dingen gebeuren wil hij zijn koppositie in het BvCM Topscorersklassement verliezen. De trainer van Zeeburgia Imdat Ilguy is niet van plan om een extra man op Van Huisstede te zetten. “Ik ga altijd uit van onze eigen kracht en pas me niet aan op de tegenstander. Nu ook niet.”

Van Huisstede tegen Abcoude
Het moet gek lopen wil Jesse van Huisstede (Weesp) niet als BvCM-topscorer de winterstop ingaan.

De man in vorm bij Zeeburgia, aanvaller Dino Cornet, viel vorige week uit met zijn linkerschouder uit de kom en een verschoven rugwervel. In het AMC bleek de blessure mee te vallen, maar het is nog onzeker of hij zondag weer fit is. “Hij heeft gisteren wel weer meegetraind, maar is uit voorzorg eerder gestopt. We beslissen morgen of hij meespeelt,” zegt Ilguy.

De generale repetitie van Zeeburgia was een stuk slechter dan tegenstander Weesp. Uit bij Legmeervogels werd afgelopen zondag met 3-1 verloren, tot grote onvrede van trainer Ilguy.

Foto Mario Wormhoudt: Imdat Ilguy coacht zijn ploeg naar de overwinning
Foto Mario Wormhoudt: Volgens Imdat Ilguy (Zeeburgia) is zijn ploeg dit seizoen te wisselvallig.

Volgens Ilguy is de jeugdigheid van de ploeg soms een probleem. “We moeten constanter worden. De wisselvalligheid komt vooral doordat we een jonge spelersgroep hebben. We krijgen veel kansen, maar maken er veel te weinig af. En in de verdediging zijn we soms ook heel slordig. Ik moet ze leren dat ze nu niet meer kunnen kappen en draaien achterin, zoals ze dat in de jeugd gewend zijn.”

De wedstrijd Zeeburgia-Weesp begint zondag 14 december om 14:30 op het sportpark van Zeeburgia. Door de slechte staat van het hoofdveld, zal de wedstrijd op het kunstgras worden afgewerkt. Het Amsterdamsche Voetbal zal een videoverslag maken van deze streekderby. De samenvatting is vanaf zondagavond te zien op onze website.

Verslag: Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!