Home / slideshow / Voorbeschouwing Zaterdag 2A: Topclubs houden elkaar in vizier
Zaterdag 2a

Voorbeschouwing Zaterdag 2A: Topclubs houden elkaar in vizier

De tweede klasse zaterdag A is met één ploeg op 9 punten en drie teams op 7 punten na drie speelrondes alweer ongelooflijk spannend. Komend weekend treffen wederom een aantal hoog geklasseerde clubs elkaar, waardoor de stand na deze speelronde er weer volledig anders uit kan zien.

Bekijk hier de stand en uitslagen in Zaterdag 2A

SV Zandvoort – AMVJ

Het leek afgelopen seizoen dé wedstrijd van de competitie te worden, maar een paar dagen voor het treffen besloot de KNVB de competitie vanwege het coronavirus stil te leggen. In de vierde speelronde van het seizoen 2020/2021 ontmoeten beide ploegen elkaar alsnog. AMVJ begon met een overwinning, gelijkspel en verliespartij zeer wisselvallig aan de competitie, terwijl Zandvoort drie punten meer op de ranglijst heeft. Het niveau van de selecties van beide verenigingen liggen echter zeer dicht bij elkaar, waardoor het erom zal hangen welke club de drie punten mee naar huis neemt. Om aansluiting bij de top te houden móét AMVJ, maar de vraag is of de Amstelveners kunnen.

FC Zaandam – HBOK

HBOK was afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen DVVA de favoriet. Evenals AMVJ twee weken eerder, kwamen de Amsterdammers echter erachter hoe moeilijk het elftal van hoofdcoach Lex van der Horst te kloppen is. HBOK speelde ondanks het overwicht uiteindelijk met 2-2 gelijk, waardoor het de gedeelte koppositie kwijtraakte. Zaterdag neemt HBOK het in een uitduel op tegen FC Zaandam, dat aan de eerste drie wedstrijden slechts een punt overhield. Waar de club tegen Waterwijk nog met 1-1 gelijkspeelde, ging het mis tegen AMVJ (0-2) en FC Aalsmeer (3-1). Mocht HBOK daarom zijn gebruikelijk niveau halen, dan moet het duel tegen FC Zaandam ’te doen zijn’.

ASV ArsenalFC Aalsmeer

Na drie speelrondes heeft FC Aalsmeer nog altijd de volledige buit binnen. Na twee winstpartijen tegen Marken (3-2) en Jong Holland (1-2) versloeg het team van trainer Jesse Donker afgelopen weekend FC Zaandam overtuigend met 3-1. ASV Arsenal doet het daarentegen ook uitstekend aan het begin van de competitie. Met twee overwinningen (op OSV en Marken) en een nipte verliespartij (tegen HBOK) staat de club evenals vorig jaar in de subtop van de competitie. FC Aalsmeer blijft met zijn sterke selectie de favoriet voor het duel, maar de ploeg van Imro Wielkans kan dit weekend zomaar zorgen voor een verrassing in de competitie.

EDO – Waterwijk

Waterwijk speelt dit seizoen in een nieuwe competitie, waardoor het de vraag was hoe de club zich ging verhouden ten opzichte van de andere verenigingen. Het antwoord blijkt ‘uitstekend’ te zijn. Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Zaandam en 2-1 nederlaag tegen Marken, won het afgelopen weekend zeer overtuigend tegen Jong Holland. De eindstand was 5-0 voor de thuisploeg, waarbij aanvaller Mitch Vogel ook nog eens een hattrick maakte. Dit weekend nemen de mannen van Ben Vis het in een uitduel op tegen EDO, dat afgelopen zaterdag nog met 2-0 onderuit ging tegen OSV en nog altijd slechts een punt heeft. Waterwijk gaat dan ook vol voor de overwinning.

DVVA – FC Almere

DVVA dwong dit seizoen al behoorlijk veel respect af bij zijn concurrentie. De Amsterdammers speelden tegen zowel AMVJ (1-1) als tegen HBOK (2-2) gelijk, terwijl het tussendoor ook nog eens een 4-0 overwinning boekte op OSV. De club gaat dan ook vol vertrouwen richting de ontmoeting met FC Almere, dat dit seizoen nog slechts een punt binnenhaalde. Hoewel het in het uitduel tegen EDO nog met 1-1 gelijkspeelde, ging het op het eigen sportpark behoorlijk mis tegen Purmersteijn (3-7) en Zandvoort (2-4). Puur naar de stand gekeken is DVVA dan ook de grootste kanshebber op de overwinning, al heeft afgelopen seizoen bewezen dat DVVA vooral scherp moet zijn tegen de ‘kleintjes’.

Purmersteijn – OSV

Purmersteijn ging na een overwinning (3-7 tegen FC Almere) en gelijkspel (1-1 tegen Zandvoort) afgelopen weekend op bezoek bij AMVJ. De bezoekers kwamen vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong, maar kwamen eveneens na twintig minuten met 10 man te staan. Wonderbaarlijk hield Purmersteijn zowel in de eerste als tweede helft stand en eindigde het duel voor de club in een 1-2 overwinning. Purmersteijn zal dan ook vol vertrouwen richting het duel tegen OSV kijken, al zal de tegenstander dit eveneens hebben. OSV pakte afgelopen weekend namelijk zijn eerste punten door een 2-0 overwinning te boeken op EDO. De ploeg van oefenmeester Maurice Renger wil dit ongetwijfeld een positief vervolg geven.

Tekst: Jordi Smit