Voorland maakt het Argon lastig

In de derde klasse B heeft Voorland, dat nog in de race was voor de tweede periode het koploper Argon behoorlijk lastig gemaakt. Toch won Argon met 1-2. NFC deed goede zaken door in Haarlem Koninklijke HFC met 6-1 te verslaan. SCW en Vlug en Vaardig blijven op de onderste twee plaatsen na nederlagen tegen Haarlem Kennemerland en EDO.

Door de overwinning van Argon zijn zij ook verzekerd  van de tweede periode. Omdat de koploper ook de eerste periode al had gewonnen blijven er nog vijf ploegen in de race om de vacante titel over te nemen.  Kagia dat verloor van een sterk spelend Fortius heeft ondanks de nederlaag nog de beste papieren.

Voorland gaf de koploper aardig partij maar kon een nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. Na een 0-1 rustand liep de ploeg uit Mijdrecht uit naar 0-2. Voorland kwam nog wel terug tot 1-2 door een doelpunt van Sam Vreeden. Verder kwam de ploeg Eugene Goudmijn niet.

NFC, dat vooraf werd gezien als kampioenskandidaat nummer één,  won overtuigend de uitwedstrijd in Haarlem tegen Koninklijke HFC.  Bij rust was het al 0-3 door doelpunten van Maarten Zwaan, Alwin Huybrechtse en Jacco Tolman. Het eerste kwartier na rust zette de thuisploeg nog even aan maar na de 0-4 van Zwaan was het gebeurt. Na de 1-4 zorgden Leon van Delft en Ramon Essed voor de 1-6 eindstand.

Volgende week spelen Voorland en NFC tegen elkaar.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!