Voorlopig geen thuiswedstrijden bij FC Amsterdam

De thuiswedstrijden van FC Amsterdam kunnen voorlopig nog geen doorgang vinden. Het clubhuis van de vereniging uit Amsterdam Zuidoost ging in januari 2014 in rook op na een grote brand waarna een lang traject volgde om het clubhuis weer in oude glorie te herstellen.

Het was de bedoeling dat het nieuwe clubhuis voor aanvang van het nieuwe seizoen in gebruik kon worden genomen maar dat is helaas niet gelukt. “Er waren wat vertragingsfactoren waardoor we niet op tijd open konden gaan. En het gaat nog zeker zes tot acht weken duren voordat we het clubhuis in gebruik kunnen nemen. Tot die tijd zoeken we andere oplossingen om zoveel mogelijk thuiswedstrijden alsnog doorgang te kunnen laten vinden”, aldus voorzitter Michael Gaffer.

Clubhuis FCAmsterdam4

Ruim twee jaar geleden legde een brand het clubhuis van FC Amsterdam in de as en daarna volgde een lang traject om zo snel mogelijk weer gebruik te kunnen maken van een nieuw clubhuis. “Eerst moet je zorgen dat je geld krijgt van de verzekering. Dan maak je bouwplannen. Die moeten weer worden goedgekeurd en vervolgens je eindelijk kan gaan bouwen ben je een jaar verder.”

De afgelopen twee jaar stonden er tijdelijke containers op het terrein om de thuiswedstrijden toch door te kunnen laten gaan. “We hebben bewust besloten om die containers na het vorige seizoen weg te halen omdat we er vanuit gingen dat het nieuwe gebouw in september in gebruik kon worden genomen. We hebben hiervoor gekozen om geld te kunnen besparen alleen hebben we door rioleringsproblemen vertraging opgelopen waardoor we de komende weken nog geen clubhuis hebben.”

Afgelopen weekend gingen alle thuiswedstrijden van de jeugd niet door en speelde het eerste elftal op het veld van Zuidoost United. “We hebben teveel leden om ze elders onder te brengen. Alleen bij de A-Categorie ben je verplicht om een alternatief te vinden. We zijn hiervoor afhankelijk van onze buurtverenigingen en die willen niet altijd meewerken. We zullen dus iedere twee weken moeten zoeken naar een andere oplossing. Voorlopig zullen we voor de jeugd kijken of we iets kunnen regelen en anders gaan voorlopig alleen de uitwedstrijden door.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!