Voormalig aanvoerder Yuri Rose volgt Jorg Smeets op als trainer Ajax

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft in een oude bekende een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Jorg Smeets. Yuri Rose, in het verleden aanvoerder en momenteel trainer in de jeugdopleiding, staat vanaf komende zomer aan het roer bij de Amsterdammers. Rose komt over van derdedivisionist OFC, dat hij na één seizoen verlaat.

“Ajax is een hartstikke mooie club. Ik heb er gespeeld, twee fijne jaren gehad, ken de mensen en de club erg goed. Dus het is ook wel logisch”, zegt Rose, die voor twee jaar tekent bij de huidige nummer twee van de Hoofdklasse B. “Dat was een wens van beide partijen. Op die manier hebben we de tijd om ergens aan te werken.”

Rose sloot zijn actieve loopbaan in 2015 af bij de amateurs van Ajax, waar hij twee seizoenen actief was. Met de Amsterdammers promoveerde de oud-profvoetballer naar de Topklasse, toen het hoogste amateurniveau van Nederland. In 2014 werd hij ook verkozen tot Speler van het Jaar.

Foto Rob van Vliet | Yuri Rose in het shirt van Ajax

Een maand geleden maakte de 38-jarige oefenmeester bekend OFC te zullen verlaten, omdat de zondag zwaar op zijn privéleven drukte. OFC is zijn eerste club als hoofdtrainer, nadat Rose eerder in de jeugd van AFC actief was.

Foto boven: Marcel de Kler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)