Home / Algemeen / Yuri Rose na één seizoen weg bij OFC

Yuri Rose na één seizoen weg bij OFC

Yuri Rose heeft OFC laten weten dat hij het bij één seizoen houdt als hoofdtrainer. De 38-jarige oefenmeester wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en dat valt niet goed te combineren met het trainerschap bij de derdedivisionist.

“De zondag valt mij en mijn gezin redelijk zwaar. Dan kies ik voor mijn thuissituatie. Dat gaat voor mijn gevoel voor. Mijn twee kinderen zijn 15 en 9 jaar oud. Op dit moment hebben zij een vader nodig”, legt Rose uit. Op zaterdag is hij vaak te vinden bij Ajax, waar hij in de jeugdopleiding actief is, en de zondag staat volledig in het teken van het ‘hoofddoel’. “Voorlopig ga ik op zoek naar iets op zaterdag, dat valt voor mij beter te combineren.”

Dinsdagavond werd de spelersgroep op de hoogte gesteld van het besluit van Rose. “Sommige spelers vonden het verrassend, anderen begrijpen het wel. Ze herkennen de situatie waar ik in zit. Natuurlijk is het jammer. Ik heb het ontzettend naar mijn zin, we hebben een leuke groep en doen het redelijk. Hopelijk kunnen we dit doortrekken, iets stabieler worden en uiteindelijk afsluiten met de nacompetitie als toetje.”

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer gaat de oud-prof met OFC de winterstop in met een vijfde plek in de Derde Divisie, veertien punten achter koploper UNA. Voor de tweede seizoenshelft is Eric Heerings (afkomstig van tweedeklasser Zilvermeeuwen, red.) toegevoegd aan de technische staf.

Foto: Peter Seijmour