Voormalig Ajacied Javier Martina naar Zeeburgia

Zondag eersteklasser Zeeburgia heeft zich voor komend seizoen versterkte met voormalig Ajacied Javier Martina. De 29-jarige aanvaller, die dit seizoen begon bij VVA’71, maakte na het faillissement van de club de overstap naar Nieuw Utrecht.

Martina, die begon met voetballen bij FC Bijlmer, zag zijn eerste stappen bij een betaald voetbalclub (FC Utrecht) niet doorgaan wegens een enkelbreuk. Hij kwam toen bij Amstelveen Heemraad terecht waar hij in 2005 door Ajax werd gescout. Als achttien jarige kreeg hij direct een contract en sloot hij aan bij Jong Ajax.

Onder Marco van Basten maakte hij op 1 november 2008 zijn debuut in de hoofdmacht tegen FC Twente. Hij kwam dat seizoen uiteindelijk tot twee wedstrijden. De nieuwe trainer, Martin Jol, zag het niet in hem zitten en dus verkaste Martina met andere Ajax-spelers naar Haarlem. Door het faillissement van de club speelde hij daar slechts een wedstrijd.

Javier Martina Rijnsburgse Boys

Na diverse stages (Bari, Cercle Brugge, FC Zwolle, Willem II) tekende hij in 2011 een contract bij FC Toronto dat toen gecoacht werd door Aron Winter. Martina speelde daar 21 wedstrijden.

In de zomer van 2012 keerde hij terug in Nederland bij FC Dordrecht (zeven wedstrijden). Daar kwam ook een einde aan zijn betaald voetbal carrière. Daarna speelde hij twee seizoenen voor Topklasser Rijnsburgse Boys. Begin dit seizoen maakte hij de overstap naar VVA’71, dat in december failliet ging. Hij maakte het seizoen af bij Nieuw Utrecht dat degradeerde uit de hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!