Voormalig Blauw Wit-junior Moestafa El Kabir verkast naar Ankaragücü

Moestafa El Kabir keert terug in de Turkse competitie. De 29-jarige aanvaller, voormalig pupil van Blauw-Wit Amsterdam, verruilt Antalyaspor voor promovendus Ankaragücü. Het afgelopen halfjaar speelde El Kabir op huurbasis in Zweden voor zijn oude club BK Häcken.

“Ik ben erg blij om weer terug in Turkije te zijn. Ik ben de president van de club dankbaar voor deze kans”, zegt El Kabir op de website van zijn nieuwe club. Ankaragücü eindigde afgelopen seizoen als tweede in de 1. Lig en promoveerde op die manier naar de Süper Lig. In de Turkse hoofdstad Ankara heeft hij voor één jaar getekend.

El Kabir speelde in de jeugd van Blauw-Wit Amsterdam en Ajax, waarna hij via Jong Ajax bij NEC belandde. Daar kwam hij in twee seizoenen tot 21 wedstrijden. Na een Zweeds avontuur bij Mjällby en BK Häcken, met tussendoor een korte verhuurperiode aan het Italiaanse Cagliari, vertrok hij in de zomer van 2014 naar Saoudi-Arabië om voor Al-Ahli te spelen. Een halfjaar later ging hij alweer naar Gençlerbirliği.

Twee jaar geleden dook hij opeens op in Amsterdam toen hij tijdens zijn vakantie voor even meetrainde bij tweedeklasser ZSGOWMS. De aanvaller koos nog een keer voor een Aziatisch avontuur in Japan (Sagan Tosu) en kwam in 2016 terug in Turkije. Na anderhalf jaar Antalyaspor keerde El Kabir op huurbasis terug bij BK Häcken. Nu is hij weer in de Turkse competitie te bewonderen.

Foto: Moestafa El Kabir (rechts) in 2016 samen met zijn zaakwaarnemer Gwendell van Riemsdijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)