Home / Algemeen / Voormalig DWV-voorzitter Van Splunter: “Voor mij houdt het op”

Voormalig DWV-voorzitter Van Splunter: “Voor mij houdt het op”

“Ik ga niet onder De Volewijckers voetballen.” Peter van Splunter, voormalig voorzitter van DWV, is vrij duidelijk. Nadat maandagavond werd besloten fusieclub DVC Buiksloot per 1 juli te laten verdergaan als De Volewijckers, kondigde hij direct aan de volgende dag zijn lidmaatschap op te zeggen.

Voorafgaand aan de tweede Bijzondere Algemene Ledenvergadering hoopte Van Splunter, samen met een paar andere overgebleven DWV’ers, middels uitgedeelde pamfletten aan de 120 aanwezige leden duidelijk te maken dat een naamswijziging weinig zin zou hebben. Een aantal passages kort samengevat: ‘steekt de club 40.000 euro (nodig voor alle wijzigingen, red.) in luchtkastelen?’, ‘je lost de slechte naam niet op door de naam te veranderen in De Volewijckers’ en ‘een gevoel van verraden worden door het eigen bestuur’.

De pamflet had eenzelfde strekking als een uitgebreid artikel op de website van de club, dat twee weken geleden na een uur opeens werd verwijderd. “Ze (het bestuur) vonden het moddergooien, terwijl in een ander stuk (Jonker over zijn plannen, red.) heel veel propaganda werd gebruikt. Ik had wel verwacht dat ze het zouden plaatsen. Ook een herziene versie is niet gepubliceerd”, aldus Van Splunter. Ook maandagavond was er geen gelegenheid om te discussiëren. “Er werd eigenlijk al geen ruimte aan ons gegeven om iets te vertellen. Het was best rumoerig.”

De voormalig voorzitter van DWV – Van Splunter maakte de fusie met De Volewijckers mee en was in de eerste jaren ook actief in het nieuwe bestuur – betwijfelt of hij het einde van het seizoen haalt. De overblijfselen van de roemrijke club zullen per 1 juli immers definitief verdwijnen. “Ik speel nog in de Veteranen 2, maar ik ga niet onder De Volewijckers voetballen. Ik heb al gezegd dat ik mijn lidmaatschap ga opzeggen. Voor mij houdt het op.”

Archieffoto: John Beckman