Voormalig Knooppunters Ouaddouh en Ceyar (Scherpenzeel) vellen Wartburgia

De afgelopen seizoenen schitterden Ismail Ouaddouh en Tevfik Ceyar in de zaal voor ‘T Knooppunt. De twee voetballen ook samen op het veld, bij zaterdag eersteklasser Scherpenzeel, en zorgden er hoogstpersoonlijk voor dat het bekeravontuur van het Amsterdamse Wartburgia ten einde is: 4-1.

Wartburgia was in de eerste helft zeker niet de mindere van Scherpenzeel. De nummer vijf van de zaterdag derde klasse A bood goed tegenstand en Armando Cuvalaij, Thom Ridderbos en Milan Besselink kregen kleine mogelijkheden. Toch opende Scherpenzeel na 37 minuten de score. Een goed schot van Ismail Ouaddouh (tegenwoordig in de zaal actief voor het Belgische KK Malle) van net buiten het strafschopgebied betekende de 1-0 ruststand.

Vrij snel na de pauze verdubbelde Tevfik Ceyar de score. De spits rondde een voorzet vanaf de rechterkant adequaat af: 2-0. Wartburgia was enigszins onder de indruk van deze achterstand, maar herpakte zich vervolgens goed. Uit een vrije trap zorgde Niek Remijn voor de aansluitingstreffer en kregen de Amsterdammers weer hoop op een bekerstunt.

Het bleef bij ‘hopen’, want in de slotfase stelden Ceyar en Ouaddouh de zege voor de thuisploeg veilig. Adriaan Berfelo kon vlak voor tijd de achterstand iets draaglijker maken, maar zijn inzet belandde op de lat. Daardoor moest Wartburgia een geflatteerde 4-1 nederlaag slikken. “Ik heb geen verschil gezien tussen de eerste en derde klasse”, vond Bergsma. Deze wedstrijd is op details beslist. Wij hebben geflatteerd verloren.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag Wietze Jan Ramaker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)