Voormalig OSV-trainer Jack de Gier aan de slag bij NEC

Jack de Gier staat volgend seizoen aan het roer bij NEC. De Jupiler League-club heeft de voormalig trainer van Blauw-Wit en OSV eindelijk binnengehaald, nadat het twee keer niet lukte om de oefenmeester van Almere City los te weken. Bij zijn oude club volgt De Gier de vertrokken Pepijn Lijnders op.

“Ik heb de afgelopen jaren een geweldige tijd gehad bij Almere City, waar ik met alle plezier en passie had willen blijven. NEC is echter mijn club en de enige club die mij in verleiding kon brengen om Almere te verlaten”, zegt De Gier op de website van zijn nieuwe club. “Ik zie het als een enorme eer en uitdaging om met alles en iedereen in en rondom NEC te bouwen aan de toekomst van de club en hoop hier samen weer succes te beleven.”

Een jaar geleden was De Gier al dicht bij een overgang naar Nijmegen. Almere City stak hier vervolgens een stokje voor door de optie te lichten om zijn contract te verlengen. Dat contract liep nog een jaar door. Met de Almeerders liep hij op een haar na promotie naar de Eredivisie mis. De Graafschap bleek te sterk.

De oefenmeester had in onze regio de leiding bij Blauw-Wit (2012/13) en OSV (2014). Daar vertrok hij halverwege het seizoen om bij Almere City aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal te beginnen. In 2,5 jaar als hoofdtrainer werd drie keer de play-offs bereikt. “We leggen voor onszelf de lat hoog, proberen het elk jaar beter te doen. Met minder dan plaatsing voor de play-offs alleen nemen wij geen genoegen”, zei De Gier daar vorig seizoen over.

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)