Foto John Beckman

Voormalig prof Melvin Holwijn op zijn plek bij ASV Arsenal

Bij Arsenal hebben ze dit seizoen de beschikking over niemand minder dan oud-profvoetballer Melvin Holwijn. De inmiddels 35-jarige aanvaller speelde in het verleden onder andere voor Telstar, Iraklis Saloniki, Cambuur en Barnet voordat hij twee jaar geleden zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hing en terugkeerde naar zijn geboortestad Amsterdam.

“Het amateurvoetbal is een klasse apart. Het is een hele andere discipline dan betaald voetbal maar het bevalt me zeker. Aan het beginnen was het even wennen, want het is een heel ander soort voetbal en je krijgt veel meer vrijheid dan in het betaald voetbal. Maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij Arsenal.”

Een simpele blik op de ranglijst volstaat om te kunnen zien dat het in de zondag derde klasse C ongekend spannend is. ZSGOWMS, VVA/Spartaan, Arsenal en AGB zijn in een nek aan nek race verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Met nog een paar wedstrijden voor de boeg staat er iedere week wel een topper op het programma met deze week AGB – Arsenal.

Foto Mario Wormhoudt: Holijwn wil komend weken revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag
Foto: Mario Wormhoudt: Holwijn wil komend weekend revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag tegen AGB

“Ik verwacht een wedstrijd van een zeer hoog niveau met veel passie en strijd. We weten dat AGB niet in al te beste periode zit en wij moeten ons natuurlijk revancheren voor de nederlaag die we eerder dit seizoen hebben geleden. Het is een wedstrijd die we allebei moeten winnen dus ik verwacht dat AGB iets meer zal inzakken en op de counter gaat spelen terwijl wij er vanaf minuut een zullen opvliegen.”

Over het kampioenschap durft Holwijn nog geen uitspraken te doen. Daarvoor zijn de verschillen bovenin te klein, maar over de ambities van Arsenal is Holwijn heel duidelijk: “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Het is namelijk enorm moeilijk in te schatten met zoveel goede teams in de competitie. Maar we gaan met Arsenal sowieso voor het hoogst haalbare en dat is kampioen worden.”

Holwijn voelt zich inmiddels helemaal op zijn plek bij Arsenal en heeft dan ook geen enkele plannen om de club te verlaten. “Dat heb ik zeker niet. Ik heb zelfs al gesprekken met de club gevoerd om volgend seizoen jeugdtrainer te worden bij de D en C jeugd. Ik heb een 11-jarige zoon die bij Pancratius speelt en die zou ik graag naar Arsenal zien komen, maar of dat gaat lukken weet ik nog niet zeker.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven John Beckman: Melvin Holwijn in actie tegen VVA/Spartaan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!