Home / Algemeen / Voormalig topschutter Steinraht nieuwe spitsentrainer Legmeervogels

Voormalig topschutter Steinraht nieuwe spitsentrainer Legmeervogels

Kwong-Wah Steinraht maakte furore in het shirt van FC Lisse, IJsselmeervogels, Quick Boys en De Dijk, maar moest op 31-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan zetten. De voormalig topschutter keert anderhalf jaar later terug in het amateurvoetbal en wordt spitsentrainer bij Legmeervogels.

Op 22 april 2013 speelde Steinraht zijn laatste wedstrijd in het shirt van De Dijk, waarin met 0-3 werd gewonnen van Blauw-Wit Amsterdam. Steinraht: “Daarna werd ik aan mijn knie geopereerd en werd er kraakbeenschade geconstateerd. Het was niet zoals ik mijn carrière had willen beëindigen.”

Trainer Jack Honsbeek wist Steinraht te overtuigen om terug te keren in het amateurvoetbal. De twee kennen elkaar nog van FC Lisse, waar ze tussen 2002 en 2004 samenspeelden. Steinraht: “Hij zag mij niet meer in de wedstrijdselectie staan en vroeg waarom. Eerst bood hij aan om bij Legmeervogels te komen voetballen, maar het was voor mij niet meer mogelijk om op hoog amateurniveau uit te komen vanwege mijn knie. Dat is misschien nog mogelijk in januari of elders op een laag niveau. Uiteindelijk hebben we besloten dat ik als spitsentrainer kom helpen.”

Steinraht zal de spitsen van de zondag tweedeklasser helpen in hun ontwikkeling. “Ik wil proberen mijn ervaring over te brengen aan de jonge spitsen en ze te helpen met het trainen van de details. Een keer in de week – op dinsdag – zal ik op het veld trainen en wanneer ik kan probeer ik ook de wedstrijden van Legmeervogels te bekijken. Dat ik die kans krijg, ben ik Jack (Honsbeek) en Legmeervogels enorm dankbaar voor.”

Legmeervogels-trainer Honsbeek is erg verheugd met de komst van zijn oud-ploeggenoot. “Kwong kwam bij Lisse als jonge jongen en er is altijd een klik geweest. Na die twee jaar hebben we goed contact gehouden. Nu hij niet meer voetbalt, wil ik hem helpen om zich te ontwikkelen als trainer. Kwong is gedreven, enthousiast en kan met zijn ervaring de spitsen een hoop leren.”