Home / Algemeen / Voormalig voorzitter Buitenveldert Marcel Geervliet overleden (51)

Voormalig voorzitter Buitenveldert Marcel Geervliet overleden (51)

Vanmiddag is in het OLVG-West voormalig Buitenveldert-voorzitter Marcel Geervliet op 51-jarige leeftijd overleden aan een slopende ziekte. Marcel is in het bijzijn van zijn naaste familie overleden. Geervliet was zes jaar voorzitter van Buitenveldert en lid sinds de oprichting van de club in 1974.

Marcel Geervliet was een clubman in hart en nieren. Vanaf de eerste dag was hij lid van SC Buitenveldert in 1974. Als lid van SCA bleef de club na de fusie met Ahrends trouw. Eerste als jeugdspeler en later (in 2008) als voorzitter.

Oud-trainer Peter van de Rijt kan zich dat moment nog goed herinneren. In zijn column beschrijft hij: “Toen na heel veel jaren voorzitter Henk Voskuilen met pensioen ging, keek iedereen de andere kant op toen hen werd gevraagd ‘het instituut voorzitter Voskuilen’ op te volgen. Marcel stak wel zijn vinger op en nam deze loodzware taak op zich. Een man met heel veel sympathie en waardering binnen de club die met beide benen in de modder ging staan.”

Geervliet was Buitenveldert. Geen enkele andere club kon daar tussen komen. Vriend Jeroen Vonk: “Ik speelde met Marcel in de jeugd en waren echte vrienden. Toen ik naar Zeeburgia ging, verwaterde dat een beetje. Gelukkig is dat later weer hersteld. Marcel was Buitenveldert. Een groot verlies.”

De uitvaart zal aanstaande woensdag om 16:30 uur plaatsvinden bij de Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in Amsterdam.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst zijn vrouw Esther en zijn kinderen Jordy en Danny, overige familie en Buitenveldert heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Mathijs Groenewoud

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!