Voorstellen: Mark Coonen

In onze categorie voorstellen laten we u in de komende weken kennis maken met spelers die nieuw zijn bij hun vereniging. Met nog een maand te gaan voor het begin van de nieuwe competitie, lijken de meeste clubs hun selectie wel rond te hebben. In deel 6: Mark Coonen, de nieuwe keeper van NFC zaterdag, de ploeg die via de nacompetitie promoveerde naar de 2e klasse en volgend jaar onder leiding staat van Patrick Lokken.

Naam                          : Mark Coonen

Woonplaats              : Amsterdam

Geboortedatum        : 29-11-1979

Geboorteplaats         : Leiden

Club                            : NFC zaterdag

Positie                        : keeper

Vorige clubs              : Overbos, AFC Ajax, AFC, SV Hoofddorp, wederom Overbos

Als we je moeten vergelijken met een speler uit betaald voetbal, wat voor type ben je?

Naar mate je ouder wordt weet je voor jezelf wel wat je goed en minder goed kan. Als mensen me met iemand willen vergelijken dan is dat aan hen.

Je bent nieuw bij de club, hoe ben je daar gekomen?

Ik ben benaderd door trainer Patrick Lokken. Ik was op zoek naar een andere vereniging. NFC naar een nieuwe doelman, aangezien Collin Van Velzen vanaf komend seizoen voor zichzelf heeft besloten de overstap te maken naar de zondagselectie.

Wat is de belangrijkste reden dat je bent overgestapt?

Enerzijds omdat ik verhuisd ben naar Amsterdam en anderzijds omdat ik solidair was aan de voormalige trainer van SV Overbos Marcel Schenk, die door het nieuwe bestuur werd ontslagen. Erg jammer! Maar zo gaan die dingen.

Wat verwacht je van jullie team het komende seizoen?

Ik heb twee trainingen mee mogen doen en vind het moeilijk daar iets over te zeggen. We hebben wat gerichte versterkingen weten te halen. Voetballend zat het wel aardig in elkaar en werd het doel vorige jaar makkelijk gevonden. Er zijn meer goede ploegen in deze 2e klasse dan in het afgelopen seizoen. De selectie is breed en dat zal beslissend zijn in de eindfase van de competitie. Als iedereen dezelfde arbeid wil leveren en zichzelf niet belangrijker maakt dan de ander dan kan er best iets leuks gebeuren. Voor mezelf vind ik het een eer dat ik Collin van Velzen mag vervangen in dit team. Hij is een keeper die zich zeker heeft bewezen en ik ga er vanuit dit goed te doen. 

Naar welke wedstrijd kijk je uit?

Ik heb geen specifieke wedstrijd waar ik naar uitkijk. Er zijn leuke derby’s in de regio Amsterdam.

Wie zijn jullie belangrijkste concurrenten?

Als ik er vanuit ga dat we een goede middenmoter zijn, dan gok ik op ploegen als ZOB, AMVJ, WVHEDW, Haarlem/Kennemerland en OFC. 

Welke spelers worden in jullie klasse belangrijk komend seizoen?

Er lopen er nogal wat rond van jong tot oud. Uiteindelijk wordt het beste team kampioen en nooit een individu.

Op welke speler in jullie team moeten we dit seizoen letten?

Ik ben benieuwd of Maarten Zwaan ook dit jaar 26 doelpunten kan maken. Ik hou wel van een weddenschap en hoop dat hij deze met mij aan wil gaan?

Voorspelling: Waar eindigt jullie team dit jaar?

Stabiele Middenmoot zou mooi zijn als nieuwkomer. Met een periodetitel als verrassing.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!