Home / Algemeen / Voorzitter AFC Ad Westerhof haalt hard uit naar KNVB

Voorzitter AFC Ad Westerhof haalt hard uit naar KNVB

Ad Westerhof, voorzitter van AFC, heeft zondagavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie van zijn club hard uitgehaald richting de KNVB. In zijn toespraak blikte Westerhof terug op het succesvolle jaar 2014, maar liet hij het niet na om met een kritisch oog naar de KNVB en de tweede divisie te kijken.

Westerhof sprak letterlijk de volgende woorden:

“… U hoort hier en daar een kritisch geluid over de KNVB. We zijn dan ook soms behoorlijk kritisch. Bijvoorbeeld waar het de invoering van de landelijke klasse betreft, in de wandelgangen de tweede divisie genaamd. Wat ons betreft volkomen overbodig en wanneer je de zogenaamde beloftenteams van betaalde clubs lekker tegen elkaar laat ballen al helemaal niet nodig. Het gaat niet goed met het betaalde voetbal in de Jupiler League en de beloftenelftallen en dan verander je het amateurvoetbal gewoon even, zonder dat je aandacht schenkt aan de bezwaren van de betrokken clubs.

Een derde van alle topklasse clubs en meer dan de helft van de zondag Topklassers is tegen dit besluit. En alle Topklassers – zaterdag en zondag- willen geen beloften teams in hun competitie. Bij de hoofdklassers is dat al niet anders.

Het wordt zo langzamerhand tijd dat de democratie binnen de KNVB wordt aangepast aan de feitelijke omstandigheden .Er zijn in Nederland zo’n 1.2 miljoen voetballers aangesloten bij de KNVB en daarvan zo’n 1500 betaald voetballers. Iets meer dan een tiende procent. En die hebben dus 50 % van het beslissingsrecht……Bent u er nog??

Westerhof AFC

Wat mij betreft is er veel te veel aandacht voor het betaalde voetbal en derhalve veel te weinig voor het amateurvoetbal. En tenslotte is de opzet van de tweede divisie om talenten zo snel mogelijk te laten doorstromen naar het betaalde voetbal. Zodat die betaalde clubs de talenten snel kunnen doorverkopen aan Madrid, Chelsea, Barcelona, Bayern of Milaan.

Als iemand mij kan uitleggen wat het amateurvoetbal hier aan heeft ga ik graag luisteren.
Dit alles heet piramidisering. Een eredivisie, een Jupiler League, een landelijke klasse en twee Topklasses. Volgens mij een piramide met een schoorsteen erop. Dit alles wordt ongetwijfeld vervolgd.”