Voorzitter Ernesto Romano besluit Forza Almere uit competitie te halen

Na een opeenstapeling van incidenten was de maat vol voor Ernesto Romano. De voorzitter van de club heeft zelf besloten het eerste elftal van Forza Almere uit de zondag vierde klasse G te halen.

De wedstrijd tegen Fortius was voor Romano de druppel die de emmer liet overlopen. Voorafgaand was er al wat duw- en trekwerk bij sommige spelers. De scheidsrechter wilde daarop zelfs de wedstrijd niet starten, totdat de voorzitter hem hiervan overtuigen. “Vervolgens gebeurde er weer iets en werd er niet gespeeld. Wanneer spelers zich niet kunnen gedragen tegen de scheidsrechter, houdt het voor mij op.”

De volgende dag nam de oprichter van de club contact op met de KNVB om het eerste elftal uit de competitie te halen. “Zij waren het volkomen met mij eens. Ik wil op zondag naar een leuke wedstrijd kijken en niet naar heibel op het veld. Als spelers dat willen kunnen ze beter gaan kickboksen. Een scheidsrechter probeert zijn best te doen en komt voor ons naar de club. Ik ga nu kijken of wij voor volgend seizoen een nieuw team op de been kunnen brengen en dan zien we wel weer verder. Wij hebben als vereniging in ieder geval een voorbeeld gegeven door hard op te treden richting zulke spelers.”

Eerder dit seizoen werd er al een duel gestaakt omdat spelers dingen tegen de scheidsrechter riepen. Vier weken geleden kreeg de club bovendien drie punten in mindering, nadat Forza Almere geen volledig team op de been kon brengen. “Ik wil onze naam niet ten schande brengen. In het verleden heb ik een zaterdagteam ook al uit de competitie gehaald omdat ze zich niet konden gedragen. Je schaadt je club met dit soort dingen. Toen ik de club oprichtte, heb ik meteen aan alle leden verteld dat de club is opgericht om sportief voetbal te spelen, want ik hou niet van die agressiviteit op het veld.”

De Almeerders waren net nieuw in de vierde klasse, maar wonnen nog geen wedstrijd en gingen vaak met grote cijfers onderuit. “We hebben er vanwege blessures een paar spelers bij gehaald. Wij dachten dat ze kwalitatief goed genoeg waren, maar als je met 12-0 klop krijgt is dat blijkbaar niet zo.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!