Voorzitter Gerekink: “DCG gaat voor.”

DCG heeft een nieuw bestuur. Vanavond (dinsdag) werd tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering Peter Gerekink  gekozen tot voorzitter. Piet Dikken en Frank Punt worden penningmeester en secretaris. De vergadering was nodig omdat een deel van de leden het vertrouwen in het ‘oude’ bestuur hadden opgezegd. Er waren 222 leden op de vergadering afgekomen.

Het was druk in de kantine van DCG. Al weken was er door vele leden uitgekeken naar deze avond. Het zou een emotionele avond worden maar dat werd het niet. Een avond die nodig was omdat op vijf april het voltallige bestuur (voorzitter Jan Nuij, penningmeester Peter Duijvelshoff en secretaris Wil Riesener) op stapte. De reden dat het driekoppige bestuur opstapte was omdat er vanuit de leden (met name vanuit de jeugd) geen vertrouwen meer was in het bestuur. De toenmalige voorzitter Jan Nuij zei toen: “Wij kunnen niet functioneren als we geen vertrouwen hebben van de leden meer hebben. De oorzaak zit hem wat mij betreft in rancune en in een verschil van opvatting”

Nuij was vanavond niet aanwezig: “Het leek met beter om niet aanwezig te zijn. Ook voor de nodige rust binnen de club en er was toch geen rol voor mij weggelegd. Het gaat om de toekomst van DCG en niet om het oude bestuur.” Ton Ojers, die zich solidair verklaarde met het vorige bestuur en ook opstapte was wel aanwezig: “Sinds de oprichting van de club is het niet meer zo druk geweest. 222 Stemgerechtigde leden waarvan zo’n 140 ‘nieuwe’ Nederlanders mochten stemmen maar er viel niets te stemmen. Het was een farce. Er waren drie kandidaten en als we er eentje niet zouden steunen zouden ze het allemaal niet doen. De club is tot op het bot verdeeld. De nieuwe voorzitter (Gerekink, red.) had het er in zijn toespraak over dat DCG geen ambitie heeft. Nou lekker is dat. De enige ambitie die hij uitsprak is dat hij hoopt dat de allochtonen leden wat voor de club gaan doen en dat ze er met zijn allen de schouders onder moeten zetten. Nou dat heb ik al zo vaak gehoord. Ik wens ze veel wijsheid. Deze avond had ik beter thuis op de bank kunnen blijven zitten. Ik heb dan ook maar niets gezegd tijdens de vergadering.”

Geen ambitie dus volgens Ojers maar daar denkt de kersverse voorzitter Peter Gerekink iets anders over: “Wat moet ik voor ambities uitspreken? Ik weet nog niets. Ik weet alleen dat we een nieuwe trainer nodig hebben. We hebben nog niet met oude bestuur om tafel gezeten en dus geen inzicht in wat er loopt op dit moment. Hebben dus nog totaal geen inzicht in de financiën en alle trainers die komen en gaan. Gezien het verleden moeten we gewoon even pas op de plaats maken. Er moet eerst rust komen en we zullen proberen van DCG weer een stabiele club maken.” Ook voor ‘oer’ DCG-er Gerekink valt het allemaal niet mee wat er is voorgevallen. Gerekink: “Het was een avond met gemengde gevoelens. Met de oud bestuursleden heb ik zelf gevoetbald en die zijn nu weg. Dat vind ik zeker niet leuk maar DCG gaat voor alles. Het is triest wat er gebeurd is maar we moeten verder.”

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG