Voorzitter De Jong: “Oulida staat gewoon op het veld bij DWS”

DWS-voorzitter Remko de Jong ziet de ophef rondom trainer Tarik Oulida vooral als een privékwestie. De oud-Ajacied moet eind september voor de Spaanse rechter verschijnen, maar dat heeft volgens De Jong geen gevolgen voor zijn werkzaamheden bij het eerste elftal van de Amsterdammers.

De Jong, die gisteren terugkeerde uit Amerika, werd overvallen door het nieuws over Oulida. “Ik stapte uit het vliegtuig en mijn telefoon stroomde vol met berichtjes. Het is heel vervelend voor Tarik, maar als club hebben we er natuurlijk niets mee te maken. Wij waren als club op de hoogte dat er iets speelde, maar we wisten er inhoudelijk niets van af. Ik wil dat ook gescheiden houden en kies geen partij. Dat laat ik aan de rechter over.”

Oulida is momenteel bezig om zich met DWS voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De Jong: “Hij staat als trainer gewoon op het veld. Ik heb hem aangeboden om even rust te nemen en wat in de luwte te opereren, maar daar wilde hij niets van weten. Voetbal is zijn passie. Tarik heeft me laten weten lekker met DWS bezig te blijven en zich op het voetbal te richten. Deze zaak speelt al langere tijd en het weerhoudt hem ervan om zich te ontwikkelen als trainer.”

Foto DWS | Voorzitter De Jong (l) en Tarik Oulida

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS