Voorzitter Langelaar (De Dijk): “We zijn een weg ingeslagen en die willen we afmaken”

Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk, wil de ambities die de club voor de toekomst heeft niet laten varen nu hoofdsponsor Heino Braspenning is opgestapt. ‘Die plannen om naar het betaald voetbal te gaan zijn er nog steeds, maar het wordt natuurlijk wel een stuk moeilijker nu.”

Langelaar spreekt tegen dat er een conflict zou zijn tussen hem en Braspenning. “We (het bestuur en Heino Braspenning, red.) hebben een verschil van inzicht over de toekomst van de club. Wij zijn een bepaalde weg ingeslagen en die willen we ook nu blijven volgen. Dat heeft onze prioriteit. Onze ambities zijn niet veranderd nu Heino weg is.”

De voorzitter beaamde dat er de nodige teleurstelling is bij spelers. “We hebben gisteren aangegeven en de garanties gegeven dat we onze verplichtingen na zullen komen. Daarnaast zullen we alle mogelijke inspanningen doen om de spelers voor de club te behouden. Er blijkt uit een eerste onderzoek dat er interesse is om De Dijk financieel te steunen, al kunnen wij de spelers op dit moment natuurlijk nog geen zekerheid geven over de toekomst. We hopen dat binnen twee of drie maanden wel te kunnen doen. Bang voor een leegloop ben ik voorlopig niet. Spelers met een contract kunnen inderdaad weg in de winterstop, maar dat had ook gekund als Braspenning hoofdsponsor was gebleven.”

Langelaar zal zelf niet in de voetsporen van Braspenning treden als het gaat om het benaderen en onderhandelen met (nieuwe) spelers. “Ik ben voorzitter. We zullen nieuwe mensen gaan zoeken die de taken van Heino kunnen overnemen. We spelen in de Tweede Divisie en dat trekt toch mensen aan.”

Aanstaande donderdag zal de complete spelergroep met Braspenning om de tafel zitten om zijn kant van het verhaal te horen. Volgende week zondag (19 november) speelt De Dijk de derby tegen AFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)