Home / Algemeen / Voorzitter Remco Fens wil dat FC Almere één grote familie wordt

Voorzitter Remco Fens wil dat FC Almere één grote familie wordt

Remco Fens gaat sinds deze week verder als voorzitter van FC Almere. Fens deelde de taken de afgelopen met Edward van der Weij, maar die deed onlangs een stapje terug. De voorzitter wil van de Almeerders ‘de leukste en gezelligste club’ maken. “Je moet één grote familie worden. Dat is het uiteindelijke doel.”

Hoe snel kan het gaan. Zo’n twee jaar geleden besloot Fens een training voor het team van zijn zoontje (nieuw bij de club) te verzorgen, omdat de trainer niet kwam opdagen. Dat werd structureel, niet veel later werd hij zelfs gepolst als coördinator van de jeugd en vrij snel had hij ook een plekje binnen ‘voetbalzaken’. Met jarenlange ervaring in het bestuur van CTO’70 had Fens immers het nodige verstand.

Na het vertrek van Edo Westerbeek als voorzitter werd Fens door enkele leden gevraagd de vacante functie over te nemen. Hij besloot het samen te doen met Van der Weij, die zich ook kandidaat had gesteld. Al vrij snel bleek Van der Weij het te druk te hebben om zich volledig te kunnen inzetten. “Heel vaak kwam het op mij terecht. Toch vroegen mensen, bijvoorbeeld bij de gemeente, veel naar Edward.” Dat begon Fens een beetje tegen te werken in zijn plannen met de club. “We hebben het er samen over gehad, dat hij verdergaat als bestuurslid. Ik wilde Edward ook niet kwijt. Hij weet heel veel.”

Veel is er nog niet veranderd sinds hij als ‘voorzitter’ door het leven gaat. De mensen kwamen toch al naar hem toe, alleen de naam is nu anders. Fens heeft een duidelijk doel: zonder breedtesport kan een club niet draaien. Er is een nieuwe structuur binnen de club – waar hijzelf een belangrijk aandeel in had – waarin er een aparte breedte- en een selectiecommissie is opgericht. “Die kunnen hun afdelingen precies de juiste aandacht geven.” Zo kunnen ze binnen een bepaald kader hun eigen beslissingen nemen, zonder dat het langs verschillende bestuurslagen moet gaan. “Dan kan je kort schakelen.”

Het is de bedoeling dat alles in de toekomst langzaam weer één geheel wordt. Zodat FC Almere ‘de leukste en gezelligste club’ is. Volgens Fens is het al de gezelligste club van Almere. “Niemand is te beroerd om iets te doen. Bij de kerstborrel stond de Zaterdag 1 achter de bar, dat vond iedereen fantastisch. Zo groeit het een beetje. Iedereen moet elkaar binnen een club ook kennen. Je moet één grote familie worden. Dat is het uiteindelijke doel. Ik denk dat we al heel ver zijn, maar nog niet ver genoeg.”