Voorzitter Van der Moere (Swift): “Vitesse-thuis prachtig affiche voor klantenbinding”

Met bekerhouder Vitesse kwam er zaterdagavond een grote naam uit de koker als tegenstander voor Swift in de eerste ronde van de KNVB Beker. Over drie weken komen de Arnhemmers op bezoek aan het Olympiaplein en die tijd heeft de zaterdag Hoofdklasser ook hard nodig om organisatorisch alles in goede banen te leiden voor de grote wedstrijd.

Verenigingsmanager Leo Gooyers is momenteel druk bezig om aan het eisenpakket van de KNVB en Vitesse te voldoen. Inmiddels heeft de gemeente Amsterdam hulp aangeboden in de organisatie en ook overleg met De Dijk, dat vorig seizoen tegen Vitesse speelde, behoort tot de mogelijkheden. “We hopen natuurlijk de wedstrijd op ons eigen sportpark te kunnen spelen, maar we weten niet wat er allemaal organisatorisch voor nodig is”, zegt voorzitter Maurice van der Moere. “Met hoeveel supporters komt Vitesse, hoe zit het met de veiligheid van de toeschouwers? Vooralsnog ziet het er goed uit.”

Vitesse is voor Swift, dat debuteert in het hoofdtoernooi, ‘een hele mooie tegenstander’. “Het is echt een prachtig affiche. We willen van deze wedstrijd gebruik maken door meer dingen eromheen te regelen. Thuiswedstrijden van ons eerste elftal worden over het algemeen niet goed bezocht en daar is de afgelopen jaren ook weinig aan gedaan. Zo’n grote wedstrijd is goed voor klantenbinding.”

Op papier acht de voorzitter de Amsterdammers kansloos tegen de bekerwinnaar van vorig seizoen. “Het zou kunnen dat ze vanwege het drukke programma met hun derde elftal komen, al speelt dat zelfs in de Derde Divisie (Jong Vitesse, red.). Maar het is bekervoetbal, je weet het nooit. Op een avond, schemer, tussen de grote gebouwen. Misschien dat Vitesse daarvan geïmponeerd raakt”, hoopt Van der Moere.

Foto boven: Swift schakelde vorige week HBS uit en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)