Vrije val Ouderkerk trekt zich door tegen VVH/Velserbroek

Het blijft, ondanks de inzet, aanmodderen voor zondag derdeklasser Ouderkerk. Op eigen verloor de ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning met 2-3 van VVH/Velserbroek, waardoor onbewust de gevarenzone dichterbij komt.

De aanwezige supporters van Ouderkerk werden getrakteerd op een uitermate belabberde vertoning. Wel nam de thuisploeg na twintig minuten de leiding in handen. Uit een voorzet van Mitchel Melissen kopte Tom Straver via de onderkant van de lat raak. Deze stand bleef door het missen van enkele kansen lange tijd op het scorebord staan. Waar Ouderkerk al lang de wedstrijd had kunnen en moeten afmaken, kwam VVH/Velserbroek na een uur spelen via Mark van der Werff op gelijke hoogte: 1-1.

Het leek snel erger te worden, maar dat bespaarden de bezoekers Ouderkerk door een strafschop te missen. Dat bleek uitstel van executie. Een klein kwartier voor tijd bracht Sander Loogman de gasten alsnog aan de leiding. In de 84ste minuut kwam Ouderkerk vanuit het niets weer langszij dankzij een pegel van Thijs de Dood. Toch eindigde de thuisploeg met lege handen. Geschutter in de verdediging bood Jeffrey Kors de gelegenheid om de eindstand op 2-3 te bepalen.

Inmiddels zit Ouderkerk al drie maanden zonder zege en lijkt de vrije val niet te stoppen. De ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning blijft achtste staan, maar de marge op de nacompetitiestreep is slechts vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.