Vroege goal genoeg voor Arsenal tegen Buiksloot

In de zondag derdeklasse C heeft Arsenal geen fout gemaakt bij Buiksloot. De enige goal van de wedstrijd viel al na een paar minuten spelen. Arsenal klimt naar de tweede plaats terwijl Buiksloot moet blijven knokken om degradatie te ontlopen.

Bij de eerste de beste kans was het gelijk raak voor Arsenal. Al creëerde Melvin Holwijn deze helemaal zelf. Het doelpunt van de oud-prof verraadde zijn klasse. Op zo’n 25 meter van het doel begon hij aan een solo. Hij passeerde drie verdedigers en verschalkte de uitkomende Lloyd Dielingen met een hoge inzet. Een droomstart voor de bezoekers.

Buiksloot had, ondanks een licht overwicht van Arsenal, in de eerste helft grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Regilio Kranenburg kwam oog in oog met doelman Sam Coenen maar legde de bal niet goed af op een medespeler. En Mineo Berrenstein schoof de bal voorlangs in zeer kansrijke positie. Vlak voor de pauze werd het nog bijna 0-2. Een schot van Stefan Batista Pereira ging maar net langs de verkeerde kant van de paal.

buikslootarsenal2

In de beginfase van het tweede bedrijf was het aan Dielingen te danken dat de wedstrijd spannend bleef. Hij redde prima op inzetten van Nick van der Werf en Melvin Holwijn. Tussendoor werd er ook nog een doelpunt van Arsenal afgekeurd wegens buitenspel. Na deze fase kreeg Buiksloot nog één ultieme kans op een treffer. Het kreeg een indirecte vrije trap op vijf meter van het doel nadat Coenen een vermeende terugspeelbal in zijn handen pakte. Een twijfelachtige beslissing van de leidsman, er leek geen opzet in het spel. Coenen blokte de inzet van Clay Caupain.

buikslootarseanal1

Vervolgens kwam Arsenal niet meer in de problemen. Het spel van Buiksloot was veel te voorspelbaar. De lange ballen werden eenvoudig opgevangen door de defensie van de gasten. Het lukte Arsenal alleen niet om de knock-out uit te delen. Dielingen liet zich niet meer passeren. In de slotfase kreeg Mitchell Piqué binnen tien seconden twee keer geel omdat hij eerst de bal wegschoot en daarna commentaar leverde op de scheidsrechter. Met tien man trok Arsenal de overwinning over de streep.

Klik hier voor de uitslagen, stand en het programma in de zondag derdeklasse C

Verslag: Maarten Daniëls

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)