Home / Algemeen / Vrouwen Ajax geven zege uit handen in laatste minuut
12-12-2017: Voetbal: Vrouwen Ajax v FC Twente: Amsterdam eredivisie vrouwen Sportpark de toekomst seizoen 2017-2018 L-R balende Marjolijn van den Bighelaar of Ajax

Vrouwen Ajax geven zege uit handen in laatste minuut

De vrouwen van Ajax hebben in het restant van de vrijdag gestaakte wedstrijd tegen FC Twente de 1-0 voorspong niet weten vast te houden. Het gisteravond uitgespeelde duel eindigde in 1-1 door een doelpunt van Myrthe Moorrees.

Vrijdagavond werd het duel halverwege gestaakt wegens de hevige sneeuwval. De ploeg van Benno Nihom stond toen met 1-0 voor door een doelpunt van Desiree van Lunteren. Nihom had ten opzichte van die wedstrijd geen wijzigingen aangebracht in zijn ploeg.

Van Lunteren kreeg, na bijna een kwartier spelen, als eerste de kans om de score te verdubbelen. Ook vlak voor tijd was Ajax dicht bij de 2-0, maar het definitieve verschil werd niet gemaakt. Het kwam Ajax duur te staan. De jarige Myrthe Moorrees scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker. Na haar treffer mocht Moorrees, wegen een opstootje, ook nog met rood vetrekken.

“Er was niets aan de hand, we hebben zelfs nog wat mogelijkheden gehad”, stelde Nihom na afloop tegen Ajax.nl. “Dit was echt niet nodig. Twente klapte er bovenop en gokte op die ene kans en die hebben ze gekregen. Dat zij het punt vierden alsof ze kampioen waren geworden, maar wij staan gewoon nog bovenaan.”

Ajax heeft na tien wedstrijden drie punten meer dan FC Twente. Vrijdag volgt voor Ajax de laatste competitiewedstrijd van 2017,op bezoek bij ADO Den Haag. Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de eredivisie vrouwen.

Foto’s Ajaxheldinnen.nl

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)