Vrouwen Ajax in bekerfinale na zege op FC Twente

De vrouwen van Ajax hebben zich weten te plaatsen voor de landelijk bekerfinale. In de Grolsch Veste in Enschede werd FC Twente met 0-2 verslagen door doelpunten van Claudia van den Heiligenberg en Eshly Bakker. Op 9 juni treft Ajax PSV/Eindhoven in de finale.

Ajax neemt daarmee revanche voor de twee nederlagen eerder dit seizoen (4-0 i Enschede en 0-1 in de Arena). Winst in de beker zou het seizoen voor de ploeg van Ed Engelkes toch nog enigszins goed maken.

Ajax had in het begin trouwens niets te klagen. De Amsterdammers ontsnapten aan een achterstand toen Shanice van der Sander net naast schoot. DE eerste de beste kans voor Ajax was wel gelijk raak. Na zeven minuten gaf Desiree van Lunteren een goede voorzet die door Van den Heiligen berg kon worden binnen gekopt (0-1). Het leek daarna wel even op ‘lucky’ Ajax toen de bal eerst door Kerkdijk net werd gemist en vlak voor rust Marlous Pieëte op de lat kopte.

BE__9811-580x563

Drie minuten na rust zorgde de jonge Eshly Bakker voor een snelle 0-2 voorsprong. Ajax hield daarna redelijk eenvoudig stand en haalde het de finale op 9 juni tegen PSV/Eindhoven. Trainer Ed Engelkes zei tegen Ajax.nl: “Iedereen heeft hard gewerkt voor elkaar. Ik ben trots dat we de finale hebben gehaald.”