Vrouwen Kadoelen zorgen bijna voor verrassing tegen RKEDO

De dames van Kadoelen kunnen vandaag terugkijken op een goede wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande RKEDO waartegen in de heenwedstrijd nog met 4-0 van werd verloren. Kadoelen vocht zich in de tweede helft knap terug van een 0-2 achterstand maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

Zonder Kimberly van Aalstede, Melissa Janssen en Jaime Teiwes nam Kadoelen het op tegen het op de tweede plaats staande REDEO uit Nootdorp. Aanvoerster Melissa Hoogendonk begint op de bank waardoor Mandy Prins als laatste vrouw gaat spelen en Megan van der Lubbe de aanvoerdersband omdoet.

Na 7 minuten is het eerste gevaar te noteren als Kimberly van der Horst een voorzet van Esmeralda de Vlugt naast schiet. De aanvallen van RKDEO gaan vooral over links daar de linksbuiten niet langs Nina Janssen komt. De eerste echte kans voor RKDEO is na 20 minuten als een voorzet van de rechterkant door iedereen wordt gemist.

Twee minuten later wordt een kopbal door een van de RKDEO-voorwaartsen uit een corner naast het Kadoelen-doel gekopt. Het spel golft op en neer en uit een voorzet van Esmeralda de Vlugt krijgt Melissa van Buuren een goede schietkans maar helaas levert dit geen doelpunt op. Even later moet Manouk Kraijenbosch het veld verlaten nadat ze een bal ongelukkig van dichtbij op haar hoofd heeft gekregen. Melissa Hoogendonk komt het veld in en gaat laatste vrouw spelen waardoor Mandy Prins weer doorschuift naar de rechtshalfpositie.

Als beide partijen zich met een 0-0 ruststand te lijken hebben verzoend, krijgt Kadoelen in de 43ste minuut onverwacht een tegentreffer te verwerken. Een communicatiefout in de verdediging na een diepe bal op een RKDEO-aanvaller leidt er toe dat de bal in de voeten van Roxy van Langenhout wordt geschoven die vervolgens weinig moeite heeft om de bal in het lege doel te schuiven: 0-1.

Ondanks deze domper komt Kadoelen goed uit de kleedkamer en heeft het betere van het spel. Met name aan de rechterkant ligt veel ruimte waar helaas maar mondjesmaat gebruik van wordt gemaakt. In de 56ste minuut is er wederom knullig balverlies als gevolg van een mislukte poging om een tegenstander door de benen te spelen genadeloos wordt afgestraft door Nicole de Bruin 0-2. Kadoelen komt goed terug onder aanvoering van de zeer actieve Esmeralda de Vlugt. Zij zet een minuut later aan de linkerkant een solo in en schuift in de 60ste minuut de bal keurig langs de uitgekomen Britt van der Plank. vier minuten later is het zelfs 2-2 als Kimberly van der Horst de bal uit een corner schitterend achter Britt van der Plank kopt (foto).

De bal wordt snel uit het doel gehaald en dat is een teken dat Kadoelen meer wil. Toch is het in de 66e minuut weer RKDEO dat middels Nicole de Bruin de 2-3 van dichtbij in buitenspelpositie binnentikt. Het antwoord van Kadoelen laat niet lang op zich wachten en Kimberly van der Horst schiet in de 69ste minuut net naast uit een voorzet van Esmeralda de Vlugt. Lisanne Simonides krijgt aan de linkerkant nog een vrije trap te nemen maar haar schot gaat over. In de 75ste minuut is het de goed opgekomen Nina Janssen die voorzet maar het schot van Esmeralda de Vlugt is te zacht om van der Plank te verontrusten. Het laatste kwartier probeert Kadoelen het nog wel maar zit een aantal speelsters er doorheen waardoor het niet echt meer gevaarlijk kan worden. Omdat RKDEO ook niet meer tot scoren komt blijft het 2-3.

Kadoelen staat dus met lege handen maar kan terugkijken op een van de betere wedstrijden van het seizoen en vocht zich sterk terug in de tweede helft na een 0-2 achterstand.