Vrouwen Kadoelen breken alle records na 32-0 zege

De vrouwen van SV Kadoelen breken record na record in de vierde klasse. Afgelopen weekend werd na acht wedstrijden al het honderdste doelpunt van het seizoen gemaakt in de met 32-0 (geen typfout!) gewonnen wedstrijd tegen Meteoor. Door de overwinning is de ploeg van Michael Tiebesl nu al winterkampioen.

Afgelopen jaar kwamen de vrouwen van Kadoelen uit in de zondag tweede klasse (en promoveerde het), maar doordat ze op zaterdag gingen voetballen werden ze door de KNVB ingedeeld in de vierde klasse. Dat het de ploeg van trainer Michael Tiebesl nu heel makkelijk afgaat is dan ook niet zo verrassend. “Dat we zo makkelijk winnen was wel te verwachten. Alleen tegen DZS hadden we het moeilijk. Het gaat te makkelijk allemaal en er is geen weerstand. Ons team moet zich zien te ontwikkelen op de trainingen. Een uitdaging hebben we dit seizoen niet.”

Foto Kadoelen | Op 21 oktober hadden de vrouwen van Tiebesl het voor even lastig tegen DZS (3-1)

Ondanks de grote overwinningen elke week blijven de speelsters nog altijd plezier in het voetballen houden. “De meeste speelsters kijken uit naar de maanden januari en februari. Vanaf dan gaan wij twee wedstrijden in de week spelen. Midweeks zullen wij oefenwedstrijden gaan spelen tegen teams uit de eerste en tweede klasse. Daar hebben wij veel meer aan.”

Door de tegenstanders wordt er van alles aan gedaan om het Kadoelen moeilijk te maken. Zo is er al eens gebeld dat ze liever niet wilden voetballen tegen Kadoelen en in de rust wordt er gevraagd of de wedstrijd eerder gestopt kan worden. “Laatst hebben wij op een knollenveld moeten spelen terwijl alle andere velden niet gebruikt werden. Ook zijn we bij een club geweest die het gras niet had gemaaid en is er een wedstrijd verzet naar 17.00 uur zodat de wedstrijd in het donker gespeeld zou worden.”

Na de winterstop gaat Kadoelen nogmaals in gesprek met de KNVB om de derde klasse over te slaan. “Het doel is om binnen twee jaar naar de tweede klasse te gaan. In die gesprekken gaan wij proberen om volgend seizoen al in de tweede klasse in te stromen.”

Het record van de snelste kampioen bij de mannen staat genoteerd op 25 maart. Vorig seizoen werd het eerste zaterdagteam van Pancratius op die datum kampioen in de vierde klasse. “Ik denk dat het mogelijk moet zijn om voor 25 maart kampioen te zijn. Onze concurrenten treffen elkaar na de winterstop. Wij staan nu zes punten los en als wij onze wedstrijden blijven winnen dan worden wij zeker in maart of begin april kampioen.”

Aanstaande zaterdag nemen de vrouwen van Kadoelen het op tegen Velsenoord dat zesde staat en dat na acht wedstrijden 25 goals tegen heeft gehad.

Verslag: Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!