Vrouwen Wartburgia verslaan RVVH in de slotfase

De vrouwen van Wartburgia hebben RVVH met 2-0 verslagen. Het duel voor de beker leek lange tijd doelpuntloos te eindigen, in de laatste tien minuten wist Wartburgia alsnog twee keer het net te vinden. In november strijden de Amsterdamse vrouwen met het tweede team van Saestum om een plek in de volgende ronde van de beker.

RVVH-Wartburgia stond niet zo lang geleden ook al op het complex van RVVH, voor de kampioenswedstrijd in de hoofdklasse. Na 25 minuten spelen hebben zich wel kansen voorgedaan voor Laura Kelderman, het publiek is echter nog niet vermaakt. Al weet Gerda Edelman wel van achteren op te stomen en iedereen voorbij te lopen tot vlak voor het doel. Het vele balbezit kan niet worden omgezet in een doelpunt, daarvoor lag het tempo te laag en werd de bal te veel in de trechter gebracht. Na 33 minuten valt Gabi Verberg helaas geblesseerd uit. Tien man, dus een korte warming up voor Anna Claus, die goed invalt. In de 40e minuut wordt Sien van de Schouw nog gewisseld voor Dolly van der Voort, waarna we zonder bijzonderheden de rust ingaan.

De vrouwen van RVVH blijven na de pauze wel voetballen en azen natuurlijk ook op een goaltje. Er ontstaan kansen. Shanon Molleman loopt om enkele verdedigsters heen naar de goal en levert een goed schot af, helaas schiet ze over. Daarna brengt de keepster van RVVH redding op een schot van Dolly van der Voort. Na 10 minuten konden we elkaar eindelijk wat beter vinden en dat leidde tot meer voorzetten vanaf de zijkant, van buitenspelers, middenvelders maar ook van Anne Vrijbloed die zich vanaf de back regelmatig voorin laat zien. In de 74e minuut is daar echter een kans voor RVVH, gelukkig kan Eefje Muselaers het 0-0 houden. Shanon gaat er in de daaropvolgende counter snel vandoor, maar stuit op haar beurt ook op de keepster.

GVH6312-e1382267286419

In de 80e minuut valt dan eindelijk het verlossende doelpunt. Suzanne Bakker heeft inmiddels het veld betreden voor Laura Kelderman en levert een perfecte corner af, op het hoofd van de goed spelende Leonoor. Iets later levert ook Dolly van der Voort een mooie voorzet af, ook weer precies geplaatst op het hoofd, ditmaal weet Shanon Molleman het net te vinden. Daarna wisselen zij van rol, Shanon Molleman levert de voorzet voor Dolly van der Voort, die helaas de keepster niet voorbij komt. Uiteindelijk is het geduld beloond en werden de drie punten mee naar Amsterdam genomen.

Klik hier voor meer beelden van de wedstrijd RVVH-Wartburgia.

Foto’s: Gert-Jan van Heyningen