VUC profiteert van verdedigingsfouten Pancratius

Pancratius heeft VUC door drie opzichtige verdedigingsfouten in een zetel geholpen. De ploeg van Rob Rijnink ging op eigen veld met 2-4 onderuit tegen de Hagenezen en komen daardoor nog niet uit de onderste regionen van de zondag tweede klasse C.

Het was een vreemde wedstrijd in Badhoevedorp. Na amper een kwartier voetbal, zonder ook maar één fatsoenlijk lopende aanval, stonden er toch al drie doelpunten op het scorebord door persoonlijke fouten. Na drie minuten tastte Pancratius-doelman Stijn Morsch lelijk mis bij een schijnbaar ongevaarlijke voorzet van Danny de Jel, die in één keer in de verre hoek verdween.

Tien minuten later zorgde gebrekkige communicatie tussen Morsch en verdediger Khalid El Harrak ervoor dat Youri Buwalda namens VUC de bal eenvoudig over de van zijn doellijn gekomen doelman heen kon koppen. Weer twee minuten later ging Memet Guzulmansur van VUC op een kinderlijke manier in de fout door de bal volledig onnodig te verspelen op de rand van het strafschopgebied. Mathijs Miserus profiteerde en schoot de aansluitingstreffer in de hoek: 1-2.

Het spelniveau was over en weer matig, waarbij VUC wel het meeste balbezit had. Een razendsnelle uittrap van VUC-doelman Steven Verstraten over tachtig meter bracht Pancratius-rechtsback Donny Ekkeveld in de problemen. Hij struikelde over zijn eigen benen toen hij de hoge bal weg wilde koppen. Jergo Leijdekkers kon doorlopen en werd nauwelijks gehinderd toen hij de bal keurig in de verre hoek krulde voor de 1-3.

Net na rust leek Pancratius de rug toch te gaan rechten. Op de rand van het strafschopgebied werd Justin Ruijter aangespeeld die de bal goed controleerde en met een mooie curve hard in de verre hoek schoot voor de 2-3. Het was in feite de enige goed uitgespeelde goal van de wedstrijd, want ook de vierde en beslissende treffer van VUC kwam tot stand doordat de buitenspelval van Pancratius niet goed dichtklapte, waarna het voor De Jel een koud kunstje was om zijn tweede treffer van de middag te maken.

Doordat HVV en HVV Laakkwartier onderin beiden de volle winst behaalden, schuift de onderkant weer dicht in elkaar en zal Pancratius nog hard aan de bak moeten om dit seizoen het vege lijf te redden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).