V&V geeft punt weg tegen Weesp

Vlug en Vaardig heeft vandaag een nederlaag geleden tegen Weesp. Op eigen veld werd het 1-2. V&V blijft hiermee steken op 3 punten, terwijl Weesp met 7 punten naar de derde plek op de ranglijst stijgt.

Weesp startte veel beter dan Vlug en Vaardig, dat de eerste helft ongeïnspireerd, om niet te zeggen labbekakkerig speelde. Er werd weinig bewogen en de Weespenaren waren steeds net iets eerder bij de bal. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Weesp. Echter, doelman Sancho van Soelen verkeert in een uitstekende vorm en voorkwam door goed uitlopen zeker drie doelpunten in de eerste helft. De grootste kans in de beginfase was echter voor V&V. In de 13e minuut legde de keihard werkende Marco Brouwer de bal goed breed naar de net buiten het strafschopgebied vrijstaande Michiel van Tilburg, die als rechtermiddenvelder begon. Hij schoot helaas over. Tien minuten voor de rust kwam Weesp verdiend op voorsprong, toen de uitstekend spelende nr. 10 Sasja Fransen van zo’n 25 meter de bal met een curve in de kruising deponeerde. Dit keer was de V&V-goalie kansloos.0-1.Door een ongelukkige botsing – koppen tegen elkaar – moest linksachter  Wouter Oosterloo vlak voor rust met een fikse hoofdwond naar de kant. Elwin Kroese verhuisde naar links, Michiel van Tilburg werd rechtsachter en Koen van Baren kwam er in op het middenveld.

Na rust tapte V&V uit een ander vaatje. Met de wind in de rug werd Weesp onder druk gezet en dat leverde al snel resultaat op. In de 50e minuut werd een goed genomen hoekschop van Mike Vos, die niet goed in de wedstrijd zat, uitstekend ingekopt door Dave Jansen. En V&V bleef ervoor gaan, met centrale middenvelder Davey Huisman en aanvoerder Bas Rouwenhorst voorop in de strijd. Rond de 60e minuut creëerde V&V drie goede mogelijkheden op rij. Eerst belandde een lage hoekschop van Remco Maasbommel via de eerste paal in een mêlee van spelers vlak voor doelman Bos, maar geen V&V-er kreeg er de voet tegenaan.

Remco Maasbommel, gevaarlijk voor Vlug en Vaardig

Even later nam Marco Brouwer een voorzet van Mike Vos goed mee en pegelde de bal  in het zijnet. In dezelfde minuut deed de prima spelende Remco Maasbommel – hij draaide zijn tegenstander af en toe dol – in vrije positie hetzelfde, waar breed leggen een betere optie was geweest. Maar ook Weesp kreeg kansen. Na bijna 20 minuten dook een speler van Weesp alleen voor het doel van V&V op; Sancho van Soelen kreeg nog net een hand tegen de bal. En tien minuten later werd in vrije positie hoog over geschoten. Even later kwam Weesp toch op voorsprong in een situatie waarbij aan V&V-kant alles fout ging. Michiel van Tilburg zijn pass op rechts werd onderschept, Bas Rouwenhorst en de Elwin Kroese liepen naar voren om de voorwaartsen van Weesp buitenspel te zetten, terwijl Gert van Dijk naar achteren liep en daarmee buitenspel ophief. Met drie man vrij voor de keeper kon Weesp het gemakkelijk uitspelen; Kobus den Uyl tekende de winnende treffer aan. In de slotfase slaagde V&V er niet in om nog gevaarlijk te worden. Jammer van de nederlaag, maar wel een tweede helft die perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

Rest nog de vermelding dat de arbitrage van scheidsrechter Verhoeff letterlijk en figuurlijk van hoog niveau was. Hij kon de kaarten in deze sportieve wedstrijd op zak houden.