V&V krijgt pak slaag van De Brug

Vlug en Vaardig is in de zaterdag derde klasse B op eigen veld hard onderuit gegaan tegen De Brug. De promovendus werd op alle fronten afgetroefd door de Haarlemmers en verloor uiteindelijk met 1-5.

De Amsterdammers startten nog redelijk met een gestopt schot van Marvin Calor na negen minuten en enkele minuten later zelfs de openingstreffer van Niels van Elsas. Maar binnen anderhalve minuut trok De Brug de stand al gelijk. Een wilde hoge bal werd door de verdediging van Vlug & Vaardig niet goed verwerkt en door Duncan Tuncer onhoudbaar ingeschoten.

Het gevaar van de bezoekers kwam in de eerste helft vooral van hun rechterflank via middenvelder Marvin Wilkes en verdediger Barry Loerakker. Daaruit ontstond kort na elkaar in de 38ste en 40ste minuut de 1-3 voorsprong voor de gasten. Michiel van Tilburg leek met een sliding nog De Brug-aanvaller Mo Yahyaoui van het scoren te weerhouden, maar in tweede instantie schoot hij de bal binnen. Twee minuten later leidde een kopie van het tweede doelpunt, dat begon bij Loerakker, tot de treffer van Omer Mutlu.

Vlak na rust werd de wedstrijd definitief beslist. Een snelle aanval via de linkerkant kon van dichtbij worden binnen geschoten. Vlug & Vaardig kreeg daarna nog een paar kansjes, maar door onzorgvuldigheid en goed ingrijpen van De Brug-doelman Van Giezen wist V&V niet meer te scoren. De Brug deed dat in de 82ste minuut wel. Nadat daarvoor een paar enorme kansen werden gemist, bepaalde Kutlu de eindstand op 1-5 in het voordeel van de gasten.

Door de zege is De Brug V&V op één punt genaderd in de zaterdag derde klasse B. De Haarlemmers staan met vier punten op een twaalfde plaats, Vlug & Vaardig heeft met een punt meer de elfde plaats in het bezit.