V&V na 34 jaar weer 4e klasser

Vlug en Vaardig is vanmiddag gedegradeerd uit de derde klasse. De ploeg van Edwin van der Raad verloor met 3-2 van NFC. Na 21 wedstrijden is het doek definitief gevallen. Drie punten, geen enkele overwinning en slechts 22 doelpunten voor.  Voor het eerste sinds het seizoen 1977/1978 speelt Vlug en Vaardig volgend seizoen weer in de vierde klasse.

Trainer Edwin van der Raad had zich persoonlijk in december van het vorig jaar al bij degradatie neer gelegd. Van der Raad: “Vanaf de eerste dag hebben we een beetje achter de feiten aangelopen. Steeds kwamen we net iets te kort en hadden we pech. Maar als je maar drie keer gelijk speelt en de rest verliest  is het natuurlijk niet alleen maar pech.  We waren een paar keer dichtbij een overwinning maar hadden dan net het geluk niet mee. Je hoopt dat als je dan wint het nog wat kan worden maar die zege kwam dus niet.”

Als je Vlug en Vaardig zag voetballen tegen NFC kan je je haast niet voorstellen dat er pas drie punten behaald zijn. Er staat een hecht team dat voor elkaar werkt. Geen irritaties, vrolijke gezichten en snelle en behendige aanvallers. Van der Raad: “Tussentijds is er wel een hoop veranderd. Ik heb twee jongens uit het derde gehaald en die zijn echt van toegevoegde waarde voor dit elftal. Dat verschil zie je wel.”

Tegen NFC kon de ploeg van Van der Raad zomaar op voorsprong komen. Na elf minuten leek Elwin Kroese de 0-1 te maken na goed voorbereidend werk van Marvin Calor. NFC-keeper Collin van Velzen redde knap. Na de 1-0 van Maarten Zwaan was het wachten op een afstraffing maar een paar minuten voor rust zorgde Fouzy Amenzou voor de 1-1. Zelf toen NFC in de tweede helft was uitgelopen naar 3-1 (Zwaan vanaf elf meter en Michael Lippens) bleef de ploeg strijden. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs nog even spannend toen Mehmet Uyar voor de 3-2 zorgde. Dichterbij kwam Vlug en Vaardig niet. Vanaf dat moment was de degradatie definitief. Geen tranen, geen gevloek maar slechts berusting. Van der Raad: “Het is vervelend maar absoluut geen drama. We zijn goed bezig met de club. De jeugdafdeling trekt weer aan en deze vriendenploeg blijft gewoon bij elkaar. Ik blijf ook gewoon bij V&V.”

Van der Raad speelde , op vijf jaar Amstelveen na, zijn hele leven voor Vlug en Vaardig. Sinds twee jaar is hij trainer. Vorig seizoen ontsnapte de ploeg op de laatste speeldag aan degradatie. Dit jaar was het onontkoombaar. Van der Raad: “Misschien is het wel goed ook. Iedere week verliezen is ook niet leuk. Ik hoop dat we volgend jaar bovenin mee kunnen draaien.”

In mei 1978 werd V & V kampioen van de vierde klasse. Het speelde zelfs, in verschillende periodes, elf seizoenen in de tweede klasse. Nu maakt het dus even pas op de plaats maar als het aan de trainer ligt dus niet voor lang.

Eigen foto: Vlug en Vaardig-trainer Edwin van der Raad

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)