Home / Zaterdag 3b / V&V pakt punten na degradatie

V&V pakt punten na degradatie

Eenmaal gedegradeerd begint V&V punten te sprokkelen. Nu tegen de nummer 3 van de ranglijst Jong Hercules (JH). Pas in de zesde minuut van de blessuretijd wisten de Beverwijkers – overigens verdiend – tegen te scoren. Daarvoor liep het team vooral tegen zichzelf te voetballen, met irritant en soms zelfs genant gemekker tegen de jonge scheidsrechter, de grensrechter van V&V, de spelers van V&V en tegen elkaar. Hiervan is nog nooit één team beter gaan spelen.

Als je het gejank even wegdenkt, was het best een amusante wedstrijd, met voor de rust aardig voetbal en na de rust voetbal van een bedenkelijk niveau maar met wel veel kansen over en weer. Overigens op een veld, waar een gemiddelde bloembol zich voor zou schamen.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Al in de tweede minuut stuurde rechtsachter Michiel van Tilburg Fouzy Amenzou goed weg op rechts, maar hij slaagde er niet in de doelman te passeren. Een paar minuten later schoot Marvin Calor hard in de hoek met een stuit, maar de doelman van JH pareerde vakkundig. Ook JH kreeg kansen. In de 23e minuut toen aanvoerder Bas Rouwenhorst (weer groots spelend) de bal op het middenveld verspeelde en de nr. 10 (“Zonnebank”) alleen oprukte naar doelman Arne Peypers, die goed uitliep en de bal onschadelijk maakte. Na een half uur deed hij dit nog twee keer.

Vlak voor rust kwam V&V op voorsprong toen een weer prima vrije trap van centrale verdediger Enes Eldemir door Michiel van Tilburg via de onderkant van de lat hard in het doel van de thuisclub gekopt werd.

Ook de tweede helft begon Vlug en Vaardig stormachtig met al na een minuut een enorme kans in een 3-tegen-1-situatie, waar uiteindelijk Mark van Baren niet van kon profiteren. Vijf minuten later kreeg JH een minstens even grote kans, die op miraculeuze wijze met de voet door Arne Peypers (man of the match aan de kant van V&V) gekeerd werd.

Jong Hercules kreeg, met de wind in de rug, een groot aantal hoekschoppen te nemen, waar niet van geprofiteerd werd.

Hoewel JH een flink veldoverwicht had, kreeg ook V&V kansen. De grootste was voor invaller Wolter Top, die de bal met een lob prachtig over de doelman in het doel zag verdwijnen. Maar er werd voor buitenspel gevlagd (waarover de meningen nogal verschilden……).

Net  toen het erop leek dat JH tegen een nederlaag zou oplopen, werd diep in de extra tijd toch gescoord door een snelle uitval over rechts. De lage voorzet werd door Van der Vaart (broer van ….?) hard ingeschoten.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)