VVA Spartaan viert de zege op DCG

VVA gespannen langs DCG

De wedstrijd van de week is vandaag geëindigd in een 2-1 overwinning voor VVA Spartaan op DCG. Beide Amsterdamse ploegen stonden voorafgaand aan de derby op zestien punten. DCG kreeg de tweede plek in het vizier nadat ze op een 0-1 voorsprong kwamen, maar VVA Spartaan bleef koelbloedig en zorgde met twee doelpunten dat de overwinning veilig werd gesteld. Later de op avond  een samenvatting en reacties van het duel.

De eerste helft van de wedstrijd was vooral te typeren als onrustig en saai voetbal. Het spel ging over en weer en er werden weinig kansen gecreëerd. De enige grote kans kwam in de eerste helft van DCG met Kasper Dinkgreve die de bal recht voor het doel van Spartaan kreeg en hem hard richting de keeper schoot. Marcel Ons, keeper van VVA, kon er nog net bij en zorgde dat zijn team in de eerste helft niet tegen een achterstand aankeek.

Marcel Ons zweeft de bal van Dinkgreven uit de bovenhoek

De spanning die in de eerste helft beide teams onrustig maakte, was in de tweede helft verdwenen. DCG had in het eerste deel van de tweede helft nog de overhand waardoor het ook niet verassend was dat zij op een voorsprong kwamen. Gary Bouwmeester die met veel snelheid op rechts kwam opzetten, legde de bal voor op SanderAznar Martinez die voor het doel klaar stond om de bal binnen te koppen. De keeper van VVA liep zichzelf vast en miste de bal. 0-1.

Na de 0-1 werd VVA wakker en begon het spel pas echt. Spartaan werd feller, kwam veel meer opzetten en de verdediging van DCG moest hard werken om de voorsprong te behouden. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 77e minuut is het ook eindelijk raak. Lavanio Daniel speelt de bal behendig op Evert van de Linde die in het strafschopgebied staat en de bal hard binnenschiet. 1-1. Spartaan kreeg na de gelijkmaker vleugels en vooral dankzij Lavanio Daniel kreeg de ploeg een paar gevaarlijke kansen. In de 85e minuut kwam hij voorbij de keeper van DCG, maar schoot de bal naast. Gelukkig maakte hij zijn fout een minuut later goed door hem dit keer wél binnen te schieten. 2-1. DCG probeerde in de slotminuten van de wedstrijd het tij nog te keren, maar VVA hield de overwinning stevig vast.

Waar DCG in de eerste helft meer kansen had kunnen creëren, deed VVA Spartaan dit wel in de tweede helft. Spartaan had aan het einde van de wedstrijd de overhand en besliste binnen een kwartier de wedstrijd. DCG zakt naar de vierde plek in de competitie en VVA staat iets steviger op de tweede plaats.

Verslag: Anouschka Nuijens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG