VVA/Spartaan

VVA/Spartaan beloont goede tweede periode met periodetitel

VVA/Spartaan draaide in de eerste seizoenshelft mee in de middenmoot van de vierde klasse, maar de ploeg van Mo Obbiba heeft de stijgende lijn duidelijk te pakken. De ploeg beloonde zichzelf afgelopen weekend, na een sterke tweede periode, met de periodetitel. Obbiba kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op de ontwikkeling van zijn ploeg: “Aan het begin verloren we nog regelmatig onnodig, maar nu zijn we echt een team dat enorm moeilijk is om te verslaan.”

Afgelopen weekend moest VVA/Spartaan nog alle zeilen bijzetten om de periodetitel binnen te halen. De ploeg werd op bezoek bij AC Amsterdam door de thuisploeg goed onder druk gezet en kwam ook op achterstand. Na zo’n half uur voetballen kwam de ploeg van Obbiba terug in de wedstrijd, waarna de wedstrijd werd omgedraaid. Bij de rust stonden de bezoekers al met 1-2 voor en na rust werd deze voorsprong verdubbeld.

Obbiba was opgelucht over het resultaat, maar was ook zeker kritisch: “Het was absoluut niet de mooiste wedstrijd, maar het belangrijkste is het uiteindelijke resultaat. AC Amsterdam zette ons in de beginfase goed onder druk, maar uiteindelijk kwamen we daar goed onderuit. We vergeten in de slotfase de score verder uit te breiden, maar drie punten zijn drie punten.”

Kampioenschap
“In de beginfase ontbraken er door blessures nog een aantal spelers, maar nu zijn we kwalitatief enorm goed. Het eerste doel, de periodetitel, hebben we nu behaald, maar nu willen we doorstoten. Volgend jaar willen we in de derde klasse spelen en het liefst gaan we dit seizoen vol voor het kampioenschap.”

Doordat Germaan/De Eland zich heeft terug getrokken, is de stand behoorlijk over de kop gegaan. VVA/Spartaan gaat nu samen met JOGA Fortius aan kop. En laat dat nu net de tegenstander van komend weekend zijn. Bij winst doet VVA/Spartaan dus goede zaken.

Bekijk hier het programma en de stand in Zondag 4e

Tekst: Mitch Marinus

Germaan/De Eland trekt zich terug uit zondag vierde klasse

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)