VVA/Spartaan en De Meer imponeren niet in topper

De topper in de zondag vierde klasse F tussen nummer twee VVA/Spartaan en koploper De Meer is geëindigd zoals deze begon: 0-0. Het lukte VVA/Spartaan niet om een serieuze aanval op de koppositie te doen. Het verschil blijft drie punten en Swift is er als nummer twee tussen gekomen.

“Vooraf hadden we voor dit resultaat getekend. Maar achteraf heerst toch een beetje teleurstelling”, zei De Meer-trainer Donovan van Dam. Met name in de tweede helft kregen de gasten een paar goede mogelijkheden om de volle buit mee naar Amsterdam-Oost te nemen en uit te lopen op de concurrent. Ruben Peuchen kon weinig kracht achter zijn kopbal zetten, Tes Abbenhues schoot vrij voor het doel over en Dylan van Dam stuitte op doelman Marcel Ons. “Het gelijkspel was terecht, maar we hadden ‘m ook zo kunnen pakken.”

In de eerste helft had VVA/Spartaan, dat na de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax drie belangrijke spelers moesten missen vanwege blessureleed, een licht veldoverwicht. Het leverde twee kansen op voor de thuisploeg, die allebei naast het doel van de gasten eindigden. “Het was lastig voetballen op die betonplaat, bovendien met een flinke wind. Niet de beste wedstrijd, ook niet van onze kant, maar de strijd vergoedde een hoop.”

Het belangrijkste voor Van Dam was dat de concurrent niet dichterbij is gekomen. Swift mengde zich wel weer in de strijd om het kampioenschap door TABA te verslaan en kwam tot twee punten van De Meer. De volgende topper staat gepland voor zondag 25 februari. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.