Home / Algemeen / VVA/Spartaan troeft ZSGOWMS af op agressie

VVA/Spartaan troeft ZSGOWMS af op agressie

Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden transformeerde zaterdag derdeklasser ZSGOWMS van een dolende hekkensluiter in een hoopvolle ploeg die het einde van de tunnel in zicht heeft. Tegen VVA/Spartaan had de volgende stap kunnen worden gezet door de ploeg van Willem Jansen, maar de middenmoter voorkwam dit: 0-2.

De oefenmeester zag zijn ploeg worden afgetroefd op het onderdeel waardoor ZSGOWMS de laatste weken zo goed bezig was: strijd. “VVA/Spartaan was veel feller en agressiever dan ons. Daar hebben zij ons op afgetroefd. Ik heb de spelers ervoor gewaarschuwd, maar soms gaat dat het ene oor in en het andere oor weer uit”, verbaasde Jansen zich. In de openingsfase werd de defensie van de thuisploeg keer op keer verrast door de geroutineerde aanval van VVA/Spartaan.

Spits Jaap Lorier, met een verleden bij JOS/Watergraafsmeer, was drie keer gevaarlijk namens de bezoekers. Eerst trof hij de paal, even later mikte hij rakelings langs de kruising, waarna doelman Sander van de Bogaard een kopbal keerde. ZSGOWMS kon aanvallend weinig uitrichten en kwam niet verder dan een ongevaarlijke vrije trap van voormalig profvoetballer Tahir Akhamrane.

De grootste kans voor de thuisploeg was vlak na rust. Een kopbal van Sancho van Soelen stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel. Nog geen dertig seconden daarna lag de bal er aan de andere kant van het veld in. Vier keer was scheepsrecht voor Lorier, die oog-in-oog met de doelman geen fout maakte: 0-1.

Tien minuten voor tijd werd deze voorsprong verdubbeld. Een vrije trap van Soufyan el Ouardi verdween via de handen van Van de Bogaard en de binnenkant van de paal in het net: 0-2. Een slotoffensief bracht ZSGOWMS vervolgens niet verder dan een afstandsschot van Wesley Wanders (over) en twee pogingen van Akhamrane (allebei gepakt).

“We staan er slecht voor. Als je dan niet aan voetballen toekomt, zal je met z’n allen heel hard moeten werken en strijden voor elke meter. Meer moeten knokken. Dat hebben we nagelaten”, zag Jansen. “Zeker op dit veld moeten we uit een ander vaatje tappen.” Zijn ZSGOWMS blijft voorlaatste staan, op één punt van de veilige nummer elf (VSV). Omdat de Amsterdammers twee inhaalwedstrijden tegoed hebben, hebben zij alles nog in eigen hand. VVA/Spartaan is door deze zege definitief veilig.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B.Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend